Tatil ve etkinlik rezervasyonlarını kolaylaştıran Peek, 80 milyon dolar yatırım aldı

Toplamda 2 milyar dolarlık rezervasyon işlemi gerçekleştiren Peek, 80 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Seyahat planlamasını eğlenceli hale getirmeyi hedefleyen San Francisco merkezli Peek, 80 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Airbnb’nin eski CFO’su Laurence Tosi tarafından kurulan yatırım şirketi WestCap tarafından yönetilen C Serisi tur, yeni yatırımcılar Goldman Sachs Asset Management, 3L, Cathay Innovation, I2BF Global Ventures, Manta Ray ve Apeiron‘un yanı sıra, şirketin mevcut yatırımcıları olan Jack Dorsey, Eric Schmidt ve Paul English‘ten destek gördü.

Son 10 yılda 100 milyon dolardan fazla yatırım alan San Francisco merkezli şirket, Seri C finansmanın ardından değerlemesine dair bir açıklamada bulunmadı. Rezervasyon yazılımı ve pazarının önde gelen isimlerinden biri olan Peek, güçlü yazılımı sayesinde operatörlerin işlerini daha iyi yönetmelerini ve büyütmelerini sağlar.

Peek’in iş modeli yüksek kalitede etkinlikleri seçip sergileyerek bilgisayar, tablet veya cep telefonu aracılığıyla çevrimiçi olarak kolayca rezerve edilebilir hale getirmek. Seyahat uzmanlarından oluşan bir ekibe sahip olan girişim, çeşitli seyahat türlerine uyan kişiselleştirilmiş deneyimler sunmak için en iyi aktiviteleri seçiyor ve kesintisiz çevrimiçi rezervasyon ve ödeme platformuyla müşterilerine kolaylık sağlıyor.

Peek Pro, birinci sınıf çevrimiçi rezervasyon, satış noktası ve envanter yönetimi, dinamik fiyatlandırma, feragatler ve pazarlama analitiği gibi yüzlerce otomasyon aracı sağlıyor. Şirket, yüksek hacimli fiyatlandırmalar ve çevrimiçi satışlar için lider isimler arasındaki konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

Küresel salgına rağmen hızla büyüyen Peek, toplamda 2 milyar dolarlık rezervasyon aldığını ve şu ana kadar toplamda 35 milyon müşteriye hizmet verdiğini bildirdi. Şirketin açıklamasına göre Peek ile işbirliği içinde olan işletmeler, %30’luk bir gelir artışı görüyor.

Güncel İçerikler