Sigorta teknolojileri odaklı Igloo, 46 milyon dolar yatırım aldı

Sigorta odaklı çalışmalar yapan Igloo, Seri B turunda 46 milyon dolar yatırım aldı

Sigorta konusunda yetersiz hizmet alan topluluklar için çözümler geliştiren Igloo, düzenlenen Seri B turda 46 milyon dolar yatırım aldı. Mart ayında açıklanan 19 milyon dolarlık turun ardından devam niteliğinde olan yeni turda girişim, 27 milyon dolar yatırım aldı. InsuResilience Investment Fund II liderliğinde düzenlenen tura Women’s World Banking Asset Management (WAM), FinnFund, La Maison ve eski yatırımcılardan Cathay Innovation katıldı.

Igloo, Singapur merkezli sigorta teknolojileri geliştiren bir girişim olarak lanse ediliyor. Singapur, Endonezya, Tayland, Filipinler, Vietnam ve Malezya’da ofisleri ve Hindistan ve Çin’de teknoloji merkezleri bulunan girişim, platformlar ve sigorta şirketleri için B2B2C sigorta çözümleri oluşturuyor. Bunu yaparken de büyük verilerden, gerçek zamanlı risk değerlendirmesinden ve uçtan uca otomatik hasar yönetiminden yararlanıyor.

Igloo’nun sigorta çözümleri, şirketlerin operasyonel risklere maruz kalmalarını ortadan kaldırmalarına, yeni gelir akışları oluşturmalarına, mevcut ürün ve hizmetleri optimize etmelerine ve geliştirmelerine olanak tanıyor. Girişim, bugüne kadar genişleyen ürün yelpazesinde 7 ülkede 55’in üzerinde şirket ve 15’in üzerinde ürünle çeşitli ortaklıklar kurdu.

Iglo, 2019’dan bu yana 300 milyondan fazla poliçeyi kolaylaştırdı ve brüt yazılan primleri 30 kat artırdı. Girişim, kuruluşundan bu yana Güneydoğu Asya’da sigortayı veri ve teknolojisi aracılığıyla erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getiriyor.

Finnfund yatırım müdürü Ulla-Maija Rantapuska, “Finnfund, yatırımlarıyla gelişmekte olan pazarlardaki sigorta kapsamını artırmaya kendini adıyor. Dijital sigorta çözümlerinin kapsayıcı sigortanın önündeki bazı engelleri aşmaya yardımcı olabileceğine inanıyoruz ve aynı hedefi paylaştığımız için Igloo ile bir ortaklık için sabırsızlanıyoruz: sigortayı herkes için erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirmek.” dedi. 

Igloo CEO’su ve kurucu ortağı Raunak Mehta, “Yatırımcılarımızdan gelen destek, sigortayı yetersiz hizmet alan topluluklar, özellikle esnek çalışanlar için erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirme konusundaki teklifimizin değerinin altını çiziyor. Güneydoğu Asya’nın önde gelen sigorta girişimi olarak, sürdürülebilir ekosistemler oluşturmak bizim için bir ön koşul oluyor. Artık uzmanlığımızdan yararlanmak ve bölge genelinde büyümemizi hızlandırmak ve geleneksel sigorta açıklarını ele alan ürün ve hizmet portföyümüzü daha da güçlendirmek için iyi bir konumdayız.” dedi.

Yatırımla beraber girişim, ekibinin %50‘si Ar-Ge çalışanı olduğundan, şirket tüm coğrafyalarda en iyi mühendislik, ürün, tasarım ve veri yeteneklerini çekme konusunda iki katına çıkmayı planlıyor. Igloo ayrıca ‘Herkes için Sigorta’ vizyonuna hızla ilerlemesine yardımcı olmak için çeşitli birleşmeler ve satın almalar da yapmayı planlıyor.

Güncel İçerikler