Sağlık odaklı işe alım platformu Medwing, 47 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık çalışanları için işe alım platformu kuran Medwing, düzenlenen Seri C turda 47 milyon dolar yatırım aldı.

Sağlık çalışanları için işe alım platformu kuran Medwing, düzenlenen Seri C turda 47 milyon dolar yatırım aldı. Tura, Northzone, Cathay Innovation, Cherry Ventures, Quadrille Capital, Atlantic Labs, Hambro Perks ve şaşırtıcı şekilde Silicon Valley Bank’in yatırım kolu SVB Capital katıldı.

2017 yılında Berlin’de kurulan Medwing, hastane ve klinikleri hemşireler ve yaşlı bakıcıları ile eşleştirmek için tasarlanmış bir platformla Almanya ve Birleşik Krallık’taki sağlık sektörünü hedefliyor. Bununla beraber aynı zamanda eczacılar, ebeler, doktorlar ve benzeri profesyonellere de hitap ediyor. Platform şu anda, iş arama, sözleşmeler, imzalar ve zaman çizelgelerini kapsayan tamamen dijital bir iş akışına erişebilen yaklaşık 5.500 kayıtlı tıbbi işveren ve 500.000 sağlık uzmanıyla Almanya ve Birleşik Krallık’ta hizmet veriyor.

Medwing kurucusu ve CEO’su Johannes Roggendorf, “Sağlık hizmetlerinde mevcut kalıcı işe alma ve geçici personel alma pazarı bozuk ve hala çok manuel ve analog. Bunu dijital bir pazara taşımak, yalnızca genel olarak sağlık sistemi için maliyet tasarrufu sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda sağlık çalışanları ve hastaneler için hizmet seviyelerini de artıracak.” dedi.

Girişim, hem kalıcı hem de geçici yerleştirmelere odaklanarak diğer oyunculardan farklılaşmayı amaçladığını söylüyor. Ayrıca, Berlin merkezli üniversite hastanesi Charité gibi büyük sağlık hizmetleri müşterileriyle doğrudan çalışırken, platformunda kendi geçici personelini pazarlamak isteyen geleneksel işe alım ajanslarını da destekliyor.

Yatırım sonrasında Roggendorf, “Şimdilik bu iki ülkeye odaklandık ancak diğer Avrupa ülkelerine de genişlemeyi planlayarak Avrupa’nın önde gelen sağlık hizmetleri platformu haline gelmeyi planlıyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler