Paris merkezli sigortacılık girişimi Descartes Underwriting, 120 milyon dolar yatırım aldı

60'tan fazla ülkede faaliyet gösteren sigorta şirketi Descartes Underwriting, B Serisi finansman turunda 120 milyon dolar yatırım aldı.

Yeni kurumsal sigorta çözümlerinde uzmanlaşmış bir girişim olan Paris merkezli Descartes Underwriting, B Serisi finansman turunda 120 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Highland Europe ve Eurazeo tarafından ortaklaşa yönetilen tur, mevcut yatırımcılar Serena, Cathay Innovation ve Blackfin Capital Partners ve yeni yatırımcılar Seaya Ventures ve Mundi Ventures‘ın katılımıyla gerçekleşti. Şirket, yaklaşık 1,5 sene önce 18.5 milyon dolarlık A Serisi finansman turunu başarıyla tamamladığını açıklamıştı.

Tüm dünyada ciddi bir sorun yaratan iklim değişikliği ve iklim krizi, aynı zamanda ekonomik kayıplara da neden oluyor. Descartes, tüm doğal afetleri göz önünde bulundurarak ortaya çıkan risk gruplarını kapsayan hepsi bir arada bir sigorta teklifi sunuyor. Descartes’ın sigorta çözümleri, dijital hizmetlere dönüşümü sağlamak ve geleneksel sigorta modellerine alternatifler sunmak için yapay zeka ile birleştirilmiş yeni veri kaynaklarından yararlanıyor.

Deneyimli sigortacılar ve veri bilimciler tarafından kurulan Descartes, şu anda 60’tan fazla ülkede, tüm ticaret sektörlerinde ve tüm doğal afet tehlikelerine karşı sigorta teklifleri sunuyor. İşinin en iyisi sigortacılarla ortaklıklar kurduğunu söyleyen şirket, çoğu Fortune 500 şirketi olan 150’den fazla kurumsal ve kamu sektörü müşterisine hizmet veriyor.

B Serisi yatırım, Descartes’ın dünya çapında kurumsal sigortacılıkta lider isimlerden biri olma yolundaki adımlarını hızlandırmak için kullanılacak. Şirket, yeni finansmanı kurumsal ve kamu kurumu risklerine karşı teklifini büyütmek, teknolojisini geliştirmek ve yeni iş kollarına genişlemek için kullanmayı planlıyor. Müşterilerine daha iyi hizmet vermek istediğini söyleyen Descartes Underwriting, zamanla daha büyük anlaşmalar imzalamak istiyor.

Güncel İçerikler