Fintech girişimi Upgrade, 280 milyon dolar yatırım alarak 6 milyar dolar değerlemeye ulaştı

San Francisco merkezli fintech girişimi Upgrade, en son duyurduğu E Serisi finansman turundan 4 ay sonra, 280 milyon dolar yatırım alarak 6 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Ağustos ayında 105 milyon dolarlık E Serisini duyuran fintech girişimi Upgrade, bugün F Serisi finansman turunda 280 milyon dolar yatırım alarak 6 milyar dolar değerlemeye yükseldiğini duyurdu.

Coatue Management ve DST Global tarafından yönetilen Seri F tura Dragoneer Investment Group’un yanı sıra Gopher Asset Management, G Squared, Koch Disruptive Technologies, Old Well Partners, Ribbit Capital, Sands Capital, Ventura Capital ve Vy Capital gibi bazı mevcut yatırımcılar da katılım sağladı. Ağustos ayında 3.325 milyar dolar değerlemeye sahip olan Upgrade, kuruluşundan bu yana 600 milyon dolar yatırım aldı.

ABD’deki tüketiciler için kredilere odaklanan San Francisco merkezli Upgrade, kullanıcıların ödemelerini zamanında yapmaları için teşvik eden kredi kartları sunuyor ve aylık ödemelerini yaptıklarında kullanıcıları ödüllendiriyor. Şirket, Cash Rewards kartı ile tüm alışverişlerde %1,5 nakit para iadesi sunuyor. Ayrıca, bitcoin ödüllerine odaklanan başka bir kredi kartıyla bitcoin olarak %1.5 geri almanızı sağlar. Upgrade, tüketicilerin kredi kartı borçlarını 24 saat ile 60 ay arasında ödeyebilecekleri bir taksitlendirme planı sağlıyor ve tüketiciler aylık sabit bir oranda bakiyelerini ödeyebiliyorlar.

2017’deki başlangıcından bu yana Upgrade, tüketicilere kartlar ve krediler aracılığıyla 10 milyar doların üzerinde uygun fiyatlı kredi sağladı ve yalnızca 2021’de 8 milyar dolar kredi verme yolunda ilerlediğini belirtiyor. Şirket, bu yılın başlarında, tüketicilere ortak günlük harcamalarda %2 nakit geri banka kartı ödülü sunan bir “Rewards Checking” hesabı başlattı.

San Francisco, California merkezli Upgrade, Phoenix, Arizona’da bir operasyon merkezi ve Montreal, Kanada’da bir teknoloji merkezi ile hizmet veriyor.

Güncel İçerikler