Hindistan merkezli fintech Cred, 4.1 milyar dolar değerleme üzerinden 251 milyon dolar yatırım aldı

Nisan ayında 2,2 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyuran fintech girişimi Cred, bugün 4,1 milyar dolar değerleme üzerinden 251 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Hindistan’ın önde gelen fintech girişimlerinden olan Cred, salı günü yaptığı açıklamada 4,1 milyar dolar değerleme üzerinden 251 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde, üç yaşındaki Hintli fintech girişiminin 5,5 milyar dolar değerlemeyle yatırım alacağı konuşuluyordu. Ocak ayında 806 milyon dolar, nisan ayında ise 2,2 milyar dolar değerlemeye sahip olan şirket, bu iddialara itiraz etmişti, ancak bugünkü finansmanla bu söylentiler doğrulanmış oldu. Şirketin bu yıl aldığı üçüncü finansman olan Seri E fonlama, Tiger Global ve Falcon Edge Capital tarafından ortaklaşa yönetilirken, mevcut yatırımcılardan DST Global, Insight Partners, Coatue, Sofina, RTP ve Dragoneer gibi isimler de katılım gerçekleştirdi.

7,5 milyondan fazla müşterisi olan ve uygulamasında müşterilerine birçok premium markaya erişim sunan şirket, kullanıcıların kredi kartı borçlarını ödemeye teşvik ederek kredi puanlarının yükselmesine yardımcı oluyor. Cred, kişilere özel teklifler ve premium deneyimlere erişim sağlayarak, zamanında kredi kartı faturası ödemeleri için ödüllendiren, yalnızca üyelere açık bir platformdur. Buna ek olarak, kredi kartı kullanıcılarının kredi puanlarının analizi ile birlikte birden fazla kartı yönetmesine olanak sağlayan bir platform olarak hizmet veriyor.

Cred ayrıca, son ödeme tarihi hatırlatıcıları, harcama modelleri ve diğer kart kullanım istatistiklerine kadar kredi kartı ödeme yolculuğunun her aşamasını kontrol eden yapay zeka tabanlı bir sistem olduğunu belirtiyor. Ayrıca, bir üye uygulama üzerinden kredi kartıyla ödeme yaptığında, etkinliklere erişim, markalardan indirim ve hediye kartları gibi çeşitli ödüllere hak kazanabiliyorlar.

Güncel İçerikler