Ödeme şirketi Checkout.com, 1 milyar dolar yatırım alarak 40 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Küresel bir ödeme şirketi Checkout.com, 1 milyar dolar yatırım alarak 40 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Şirket, D Serisi finansmanı ABD pazarını büyütmek, pazaryeri çözümlerini piyasaya sürmek ve Web3 alanındaki konumunu güçlendirmek için kullanmayı planlıyor. 

Küresel ödeme şirketi Checkout.com, D Serisi finansman turunda 1 milyar dolar yatırım alarak 40 milyar dolar değerleme seviyesine ulaştığını duyurdu. Bugüne kadar toplamda 1.8 milyar dolar yatırım alan şirket, geçtiğimiz sene bu zamanlardaki C Serisine göre keskin bir artış sağladı. Checkout.com, Ocak 2021’de 15 milyar dolarlık bir değerlemeyle 450 milyon dolar yatırım almıştı.

Altimeter, Dragoneer, Franklin Templeton, GIC, Insight Partners, Qatar Investment Authority, Tiger Global ve Oxford Endowment Fund tura katılan isimler arasında karşımıza çıkıyor.

Tam kapsamlı bir ödeme şirketi sunan Checkout.com, ödemeleri doğrudan sitenizde veya uygulamanızda işlemenize izin verir. Dünyanın en büyük satıcıları için milyarlarca dolar ödeme işliyor. Checkout.com, yeni finansmanı ABD pazarını büyütmek, pazaryeri çözümlerini piyasaya sürmek ve Web3 alanındaki konumunu güçlendirmek için kullanmayı planlıyor.

Checkout.com, bugün Netflix, Farfetch, Grab, NetEase, Pizza Hut, Shein, Siemens ve Sony gibi büyük ölçekli e-ticaret ve hizmet şirketlerinin ödeme süreçlerini basitleştiriyor. Klarna, Qonto, Revolut ve WorldRemit gibi unicorn fintech girişimlerinin yanı sıra, Coinbase, Crypto.com, FTX ve MoonPay gibi dünyanın en büyük kripto oyuncuları da şirketin müşterileri arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl şirket, artan talebi karşılamak üzere 4 kıtada olmak üzere 6 ülkede yeni ofisler açtı. Ayrıca ABD ve Avrupa’daki yönetici liderlik ekibini genişletirken, genel çalışan tabanını 19 ülkede 1700’den fazla kişiye çıkardı.

Checkout.com’un New York merkezli CFO’su Celine Dufetel, “Potansiyel konusunda heyecanlıyız ve Kuzey Amerika’daki çalışan tabanımızın yalnızca bu yıl %200 oranında büyümesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Web3 alanındaki konumunu güçlendirmek isteyen Checkout.com, dijital para birimi kullanan satıcıların işlemlerini kolaylaştırmak için yenilikçi bir çözümün beta testlerini yapıyor. Şirket ayrıca, çevrimiçi pazarlarda ödeme hizmeti verme kapasitesini artırmayı planlıyor.

Güncel İçerikler