Klinik deneylerin önünü açan Reify Health, 220 milyon dolar yatırım aldı

Klinik araştırmalarda bazı azınlık gruplarının yeterli temsil edilmesinin önünü açmayı hedefleyen Reify Health, 220 milyon dolar yatırım alarak 4,8 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Daha hızlı ve erişilebilir klinik deneylerin önünü açan Reify Health, perşembe günü yaptığı açıklamada, D Serisi finansman turunda 220 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Şirketin değerlemesini 4,8 milyar doların üzerine çıkaran bu finansman turu, Altimeter Capital ve Coatue tarafından ortaklaşa olarak yönetildi. Diğer yatırımcılar arasında ise Dragoneer Investment Group, ICONIQ Growth, Adams Street ve Battery Ventures yer alıyor.

Küresel sağlık sistemi, hastalar için yeni ve hayat kurtaran tedaviler geliştirmek için klinik deneylere dayanır. Reify Health, daha hızlı, daha güvenilir ve daha uygun maliyetli bir araştırma ekosistemini güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteriyor. Şirket, StudyTeam ve Care Access ürünleri aracılığıyla, klinik araştırmaları herkes için, her yerde erişilebilir kılmayı hedefliyor.

Reify Health, tıp eğitimleri sırasında tanışan Ralph Passarella ve Michael Lin tarafından kuruldu. Kısa bir süre içinde dünyanın önde gelen biyofarma şirketleriyle ortaklıklar kuran şirket, 2017 yılında küresel klinik deneyler yürütmeyi kolaylaştırmak amacıyla StudyTeam’i piyasaya sürdü. StudyTeam, araştırma sponsorlarına güç veren klinik deney kayıt performans yönetim sistemi olarak hizmet veriyor.

Reify Health, klinik araştırmalarda bazı azınlık gruplarının yetersiz temsil edildiğini vurguluyor. Farklı ırklar ve etnik kökenlerin üzerinde çalışıldığında daha etkili sonuçlar verebilecek tedaviler, maalesef ki, belirli bir grup üzerinde denenerek halka sunuluyor. Şirket, mevcut finansmanı klinik araştırmalarda çeşitliliği artırma çabasını desteklemek için kullanmayı planlıyor. Reify Health, klinik araştırmalara katılan azınlık gruplarının yeterince temsil edilememesinin önündeki engelleri kaldırmaya odaklanacak. Şirket, StudyTeam ve Care Access aracılığıyla bu yöndeki çalışmalarına şimdiden başladığını söylüyor.

Güncel İçerikler