Hindistan merkezli fintech CredAvenue, 137 milyon dolar yatırım alarak unicorn oldu

Platformunda 750'den fazla bankanın yer aldığı Hindistan merkezli fintech girişimi CredAvenue, 137 milyon dolar yatırım aldı.

Hindistan merkezli fintech girişimi CredAvenue, pazar günü yaptığı açıklamada, B Serisi finansman turunda 137 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Finansman sonrası değerlemesi 1,3 milyar dolar seviyesine ulaşan şirket, Hindistan’ın en son unicorn girişimi olmayı başardı.

New York merkezli özel sermaye ve risk sermayesi şirketi Insight Partners liderliğindeki Seri B tur, B Capital Group, Dragoneer Investment Group ve mevcut yatırımcılar Sequoia Capital, TVS Capital Funds, Lightspeed India ve Lightrock India katılımıyla gerçekleşti.

Gaurav Kumar tarafından kurulan CredAvenue, kısaca tanımlamak gerekirse kurumsal şirketlerin ve KOBİ’lerin işletme kredisi çekmesine yardımcı oluyor. Diğer bir deyişle, işletmelerin ödemeden tahsilata kadar tüm borç döngüsünü karşılamak için bir platform sunuyor. Şirket, bu doğrultuda Hindistan’ın en kapsamlı teknoloji girişimi olduğunu iddia ediyor. CredAvenue, kısa süre önce Spocto adında üç pazarda faaliyet gösteren bir koleksiyon girişimini satın alsa da, genel olarak Hindistan’daki faaliyetlerine odaklanmayı planlıyor.

Girişim, bugüne kadar toplam 227 milyon dolar yatırım aldı. Kumar, TechCrunch‘a verdiği bir demeçte, CredAvenue’nin bugüne kadar 10.5 milyar doları aşan kredileri kolaylaştırdığını söyledi. Şu anda platformda 2.300’den fazla şirket, 450 işletme ve 750’den fazla borç veren bankanın aktif olarak yer aldığını görüyoruz. Hindistan’daki işini geliştirmeye odaklanan şirket, yeni sermayeyi bu amaçla dağıtmayı ve aynı zamanda büyümesini hızlandırmak için yeni şirketler satın almayı planlıyor. Kredi alanında 16 yıldan fazla tecrübeye sahip olan Kumar, aynı zamanda Vivriti Capital’ın kurucu ortakları arasında yer alıyor.

Güncel İçerikler