Instagram, gençleri korumaya yönelik geliştirdiği “mola” özelliğini duyurdu

Instagram, gençler için geliştirdiği "mola" özelliğini geliştirmeye ve test etmeye başladı.

Popüler sosyal medya platformu Instagram, yeni deneyimler sunmaya devam ediyor. Çocuk ve genç yaş kitlesi dolayısı ile pek çok önlem alan platform, bugün itibari ile gençlere yönelik yeni bir özelliği daha kullanma aldı.

Platformun duyurduğu en yeni özelliği “Mola” olarak adlandırılıyor. Gençlerin, platformda barınma sürelerini azaltmak ve “bir ara verme” kavramını daha da benimseyebilmeleri isteyen şirket, bu özelliğini getirmekte oldukça kararlı.

Söz konusu özelliğin duyurusunu yapan kişi ise Facebook’un küresel ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı Nick Clegg. CNN’in “State of the Union” olarak adlandırdığı programda konuşan Clegg, bu açıklamasını geçtiğimiz haftalarda eski Facebook çalışanı tarafından Instagram’In gençleri etkileyen bir platform olarak göstermesi nedeniyle yaptığı söyleniyor.

“Bariz fark yaratacağını düşündüğüm bir şeyi duyuracağız. Gençlerin aynı şeylere tekrar tekrar baktığını algılayacak olan algoritmalarımız, bunun onlar için iyi olmadığını düşünerek onları başka içeriklere bakmaları konusunda uyaracak.”

Ek olarak Instagram’ın özel bir çocuk versiyonun da geliştirildiği biliniyordu. Bu proje için de bazı açıklamalarda bulunan Nick Clegg, çocuklar içinde böyle bir ara verme özelliğinin yer alabileceğini belirtti.

Clegg, söz konusu özellik için herhangi bir tarih belirtmedi. Facebook tarafından yapılan açıklamada ise özelliğin testlerinin yakında başlayacağı belirtildi. Geçtiğimiz aylarda Instagram’ın CEO’su Adam Mosseri tarafından da bu yönde bir adımın atılacağı sürekli olarak söyleniyordu.

Özelliğin gençler için ne kadar fayda sunacağı ve deneyimi ne kadar arttıracağı henüz bilinmiyor. Zaman içerisinde özelliğin kullanıma sunulması ile öğrenilecek bu bilgi için Facebook ve Instagram’ın resmi açıklamalarının beklenmesi gerekiyor.

Güncel İçerikler