Meta, Gözetim Kurulu ile daha fazla bildirime daha hızlı kararlar verecek

Facebook, Messenger ve Instagram gibi platformların tepe şirketi Meta, şikayetleri ve güvenlik önlemlerini daha hızlı ve daha fazla kontrol edebilmek için Gözetim Kurulu'na daha fazla önem verecek.

Facebook, Messenger ve Instagram gibi platformların tepe şirketi Meta, şikayetleri ve güvenlik önlemlerini daha hızlı ve daha fazla kontrol edebilmek için Gözetim Kurulu’na daha fazla önem verecek. Bu sayede insanların sıkıntı yaşadığı konulara daha kolay çözüm sunmaları planlanıyor.

Meta, Gözetim Kurulu ile daha fazla vakayı inceleyeceğini ve bazılarını 48 saat kadar kısa bir sürede hızlı takip edeceğini söylüyor. Yönetim kurulu yaptığı açıklamada “Verdiğimiz kararların sayısını ve bunları verme hızımızı artırmak, içerik denetiminin daha büyük zorluklarının üstesinden gelmemize ve acil gerçek dünya sonuçları olan durumlarda daha hızlı yanıt vermemize olanak tanıyacak.” sözlerini kullandı.

Kurulun revize edilen tüzüğü uyarınca, Meta Artık hızlandırılmış vakaları, ilgili bilgiler ve neden acil bir incelemenin gerekli olduğunu hissettiğine dair bir açıklama ile kurula havale edebiliyor. Kurulun eş başkanları hızlandırılmış bir davayı üstlenmeye karar verirse, iç tüzüğe göre Meta “kurulun nihai kararına bağlı kalmayı kabul eder”.

Kurul, zaman kısıtlamaları nedeniyle hızlandırılmış vakalar için kamuya açık yorumları dikkate almayacağını söylüyor. Gözetim Kurulu ilk özet kararlarını yayınlamayı planlıyor. Bir komite, kurulun dikkate alabileceği davaların bir listesini seçtikten sonra, Meta’nın bazen orijinal kararını tersine çevirdiğini söyledi. Şirket şimdiye kadar bunu yaklaşık 80 kez yaptı. Çoğunlukla orijinal olarak çektiği içeriği geri yüklemek için bu yol tercih ediliyor. Kurul, bu davaların bazılarıyla ilgili tam kararları yayınlamış olsa da, bunların büyük ölçüde şeffaflık raporlarında özetlendiğini belirtiyor.

Kurul, iki yıldan biraz daha uzun bir süre önce kurulduğundan bu yana, Facebook ve Instagram’ın içeriği kaldırma veya platformlarda kalmasına izin verme hamleleriyle ilgili 35 dava kararı yayınladı. Yalnızca son çeyrekte, Meta kullanıcıları incelenmek üzere 193.137 dava gönderdi.

Güncel İçerikler