Elektrikli motosiklet üreticisi Cake, 60 milyon dolar yatırım aldı

İsveçli elektrikli motosiklet ve scooter üreticisi Cake, AMF liderliğinde 60 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

İsveçli hafif elektrikli motosiklet, scooter ve moped üreticisi Cake, 60 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Finansman turu, İsveçli emeklilik yatırım fonu AMF tarafından yönetildi ve Creandum ve Headline‘ın yanı sıra birçok yeni yatırımcı tarafından da desteklendi.

Cake, yüksek kaliteli ve sürdürülebilir performans ürünleri geliştirme misyonuyla doğan İsveçli bir elektrikli bisiklet şirketidir. 2018 yılında kurulan şirket, 2019 baharından itibaren piyasaya seri üretim bisikletleri ile küresel bir başlangıç ​​yaparak hızlı bir büyüme sağladı. Performans ve dayanıklılığın ön planda olduğu yeni bir hafif, sessiz ve temiz elektrikli motosiklet kategorisi oluşturmaya odaklanan girişim, verimliliğe ve sürdürülebilir özelliklere önem vermeye devam ediyor.

Şirket, hafif elektrikli arazi motosikleti segmentinin, küçük, özel üreticilerin bisiklet ve motosiklet dünyasından standart parçaları bir araya getirmesi ve özelleştirmesi ile başladığını söylüyor. Girişimin açıklamasına göre, kullanıma hazır motor ve pillerle donatılmış ve hibrit sürüş deneyimi sunan bu teknoloji, sürüş sürecinin geleceğini değiştiren yeni bir tanımlamaya neden oldu. Kısa bir süre önce şehir içi sürüş için elektrikli bir moped olan Makka‘yı piyasaya sürdüğünü duyuran şirket, bu gelişmeyle B2B ve B2C içindeki kullanıcı tabanını genişletmeyi planladığını açıklamıştı.

Cake dün yaptığı açıklamada, yeni finansmanın Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’da üretim tesisleri kurmak ve perakende kapasitesini büyütmek için kullanılacağını belirtti. Girişimin kurucusu ve CEO’su Stefan Ytterborn, “İşi ölçeklendirmek için girişimleri uygulama, hızlı büyüme için yapılandırma ve temel atma sürecindeyiz” sözlerine yer verdi. Creandum Advisor’ın genel ortağı Staffan Helgesson yaptığı açıklamada, “Premium iki tekerlekli elektrikli araç segmentinde kategori lideri olma hedefinde ekibi uzun vadede desteklemeye devam etmekten çok mutluyuz” açıklamasında bulundu.

Güncel İçerikler