Yeşil enerji kullanmayı teşvik eden Enode, 15 milyon euro yatırım aldı

Yeşil enerjiye geçiş için gerekli entegrasyonları sağlayan Enode, 15 milyon euro yatırım aldı.

Enerji şirketlerinin elektrikli araçları, termostatları, güneş invertörlerini ve diğer enerji donanımlarını doğrudan uygulamalarına entegre etmelerini sağlayan Enode, Seri A turda 15 milyon euro yatırım aldı. Yatırım turu, Creandum tarafından yönetilirken önceki yatırımcılardan Chris Sacca (Lowercarbon), Y-Combinator ve ABD merkezli BoxGroup, MyClimateJourney, Skyfall Ventures ve melek yatırımcılar Andreas Lundgren (Engineering Tink Başkan Yardımcısı) ve Matt Cohler‘ın (Facebook ve Benchmark’ın eski Başkan Yardımcısı) katılımıyla gerçekleşti.

Avrupa’da iklim değişikliği, tüketiciler artan yaşam maliyetlerinden ve hızla artan enerji faturalarından etkileniyor. Daha yeşil, yenilenebilir, daha sürdürülebilir ve daha bağımsız enerji kaynaklarına geçilmesi gerektiği herkes tarafından biliniyor. 2021 Y-Combinator’ın bir parçası olan İskandinav girişimi Enode, bu konuda çalışmalar yaparak API platformu aracılığıyla yeşil enerji uygulamaları için dijital bir altyapı geliştirdi.

Yeşil enerjiye geçiş için dijital altyapı

2020 yılında Henrik Langeland, Thorvald Thorsnes ve Nikolai Heum tarafından kurulan Enode, tüketicilerin enerji tüketimlerini daha iyi kontrol etmelerini sağlayarak küresel yeşil enerji geçişini kolaylaştırmayı hedefliyor. Enerji şirketlerinin elektrikli araçları, termostatları, güneş invertörlerini ve diğer enerji donanımlarını doğrudan uygulamalarına tek bir API üzerinden erişmelerine yardımcı olunuyor. 

Toplum genelinde bir etki yaratmayı hedefleyen Enode, yeni kurulan şirketlerden dünyanın en büyük enerji şirketlerine kadar her büyüklükteki şirketi, API’lerini yeni yeşil enerji uygulamaları ve hizmetleri oluşturmak için kullanmayı hedefliyor.

Enode’un kurucu ortağı Henrik Langeland“Enerji geçişinin zorluklarını çözmek için çalışan bir yenilik dalgası ve yeni girişimler görüyoruz. Enode API, daha uzağa ulaşmalarına ve daha hızlı hareket etmelerine yardımcı olur. Gaza basmamızın zamanı geldi.” dedi.

Creandum ortağı Sabina Wizander: “Bu kış, enerji yönetimi ihtiyacı artacak ve enerji sektöründe hem yerleşik hem de yeni oyuncuları müşterilerine daha sürdürülebilir seçenekler ve hizmetler sunmaya zorlayacak. Enode, API’si aracılığıyla akıllı ve basit bir altyapı çözümü sunarak bu yeşil devrimde önemli bir rol oynayacak. Olağanüstü büyüme, ürünlerine olan güçlü talebi yansıtıyor. Deneyimli bir ekiple birleştiğimizde, ortak olmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi. 

Yeni yatırımla beraber girişim, yenilikçi teknolojisine yönelik artan talebi karşılamak, ürün-pazarlamaya odaklanan ekibi büyütmek ve başta ABD olmak üzere yeni pazarlarda faaliyet göstermek için kullanılacak.

Güncel İçerikler