Popüler sosyal medya devi Facebook, Ray-Ban ortaklığı ile geliştirdiği akıllı gözlüğünü tanıttı

Instagram ve WhatsApp'ın ana şirketi olan Facebook, Ray-Ban ortaklığı ile geliştirdiği yeni akıllı gözlüğünü duyurdu.

Teknoloji devleri arasında yaşanan rekabet arasında Facebook, yazılımdan daha çok donanım ürünlerine odaklanmaya devam ediyor. Ray-Ban iş birliği ile ürettiği yeni akıllı gözlüğünü tanıtan şirket, “anı yakala-paylaş-dinle” mottosu ile kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

Telefon ile bağlantı kurarak çalışan bu akıllı gözlük, fotoğraf ve video çekebilme özellikleri ile öne çıkıyor. Aynı şekilde sesli iletişime de izin veren gözlüklerde 5MP’lik bir kamera yer alıyor. Gözlüklerin en önemli özelliği ise lens kullanan müşterilere özel gözlüğün uyum sağlama yeteneği bulunuyor.

Ray-Ban’ın klasikleşmiş gözlük hatlarına sahip olan akıllı gözlük, Facebook Assistant yardımı ile sesli iletişim sağlayarak komutları yerine getiriyor. Ek olarak bu asistana “Yakala” denildiğinde gözlük, anlık 30 saniyelik bir çekim yapabilme imkanı tanıyor. Gözlükler ile yapılan çekimlerin 5MP’lik kamerasına kıyasla oldukça etkileyici olduğunu da söylemek gerekiyor.

Çerçeve içinde yer alan hoparlörler ile müşterilerine müzik dinleme olanağı da tanıyan şirket, bu gözlüklerin eşleşebilmesi için yeni bir uygulama da çıkarıyor. Gözlük için Ray-Ban Stories adını veren şirket, Facebook View uygulaması ile eşleşebilme imkanı da sunuyor.

Gözlükteki kamera kurulumunu tamamladıktan sonra anlık telefona geçen video ve fotoğraflar, Facebook View ile 3D efektler eklenebilir hale geliyor. iOS ve Android için platform desteği sunan Facebook View, aynı zamanda gözlük ile çekilen içerikleri diğer uygulamaların kullanabilmesi için de bazı kolaylaştırmaları bulunuyor.

Beamforming teknolojisinin kullanıldığı gözlükte arka plan gürültü engelleme algoritması kullanılıyor. Böylece üst düzey bir iletişim deneyimi sunan gözlükler, yakın zamanda AR ile yeni özelliklere kavuşacak gibi duruyor.

Numaralı lensler ile uyumlu olan bu Ray-Ban Stories akıllı gözlükler, 299 dolardan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor. Pek çok lens seçeneği de yine gözlük ile beraber alınabiliyor. ABD’ye ek olarak bu akıllı gözlük; Avusturya, Kanada, İrlanda, İtalya veİngiltere‘deki bazı Ray-Ban mağazalarından da satın alınabiliyor.

Güncel İçerikler