Ray-Ban ve Facebook, birlikte geliştirdikleri yeni akıllı gözlüğünü 9 Eylül’de gerçekleştirilecek bir etkinlik ile tanıtacak

Facebook ve Ray-Ban ortaklığı ile uzun süredir geliştirilen bir akıllı gözlük, 9 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek bir etkinlik ile tanıtılacak.

Popüler sosyal medya devi Facebook, kullanıcılarına yeni deneyimler yaşatmak için uzun süredir araştırmalarına devam ediyor. Ray-Ban ile ortaklık içerisine giren Facebook, bir akıllı gözlük geliştirdikleri konusunda fazla detay vermezken Ray-Ban’dan gözlük için bir duyuru geldi ve tanıtılacağı etkinliğin tarihi açıklandı.

9 Eylül tarihinde gerçekleşecek bu etkinlik için tasarlanan sayfada, meraklıların kayıt olması için koyulmuş bir form yer alıyor. “Bu takip etmek isteyeceğiniz bir hikaye.” mottosu ile bizleri karşılayan Ray-Ban ve Facebook’un bu sözünde Facebook Hikayelerine atışta bulunduğu söyleniyor.

Duyuru için Facebook tarafından ise resmi olarak bir tanıtım çalışması olmasa da Mark Zuckerberg tarafından paylaşılan bazı videolar, gözlük ile çekildiğini gösteriyor. Zuckerberg’in bakış açısını tam olarak gösterildiği videoda, gözlüğün açık hava ve fiziksel aktivitelerde nasıl bir başarı elde ettiğini gösteriyor.

Ray-Ban’ın ana şirketi EssilorLuxottica ile ortak geliştirilen bu gözlükleri Facebook, artırılmış gerçeklik gözlüklerine doğru bir adım olarak nitelendiriyor. Temmuz ayında gözlük hakkında konuşan şirket, Facebook’un bir sonraki donanım lansmanı olacağını söylemiş ancak tarih vermemişti.

Gözlüklerin tasarımı ise Ray-Ban’ın klasikleşmiş gözlük formu ile karşımıza çıkacak gibi duruyor. Bilindiği kadarıyla Mark Zuckerberg, bu gözlük tasarımını sevmesi nedeniyle Ray-Ban ile ortak çalışıyor.

Gözlük dünyasına adım atmayı deneyen pek çok şirket ardından Facebook’un bu girişimin başarılı olup olmayacağı ise merak konusu. AR etkileşiminin çok fazla olmayacağı bu gözlük için asıl AR özellikleri yüksek ihtimalle gözlüğün bir sonraki sürümünde yer alacak.

Güncel İçerikler