Çocuklar için teleterapi hizmeti veren DotCom Therapy, 13 milyon dolar yatırım aldı

Pediatrik terapist ve konuşma dili patoloğu tarafından ortaklaşa kurulan DotCom Therapy, 13 miyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Çocuklar için terapi alanında faaliyet gösteren DotCom Therapy, 13 milyon dolarlık A serisi yatırım turunu tamamladığı haberini verdi.

DotCom Therapy, 2015 yılında, o sırada Missouri’deki bir nöroloji kliniğinde pratik bir pediatrik terapist olan Rachel Mack Robinson ve bir konuşma dili patoloğu olan Emily Purdom tarafından ortaklaşa kuruldu. Çift, ABD’de yaklaşık her 5 çocuktan 1’inin anksiyete bozukluğu veya depresyon, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi zihinsel bir rahatsızlık yaşadığını, ancak yalnızca %20’sinin bir uzman tarafından tedavi gördüğünü fark etti.

Robinson, nitelikli terapist eksikliğinin ve bakıma erişim zorluğunun çocukların büyümesini ve gelişimini nasıl olumsuz etkilediğine ilk elden tanık olduğunu söylüyor. DotCom Therapy, çeşitli nitelikli terapist ağı aracılığıyla artık ülke genelinde okullara, sağlık sistemlerine ve ailelere en yüksek kalitede zihinsel sağlık danışmanlığı, konuşma terapisi, mesleki terapi ve davranışsal hizmetler sunuyor.

Şirketin ilk yıllarında ülke çapındaki okul bölgelerini arayıp bir teleterapi programının pilot uygulamasını istediğini söyleyen Robinson, ilk büyük çaplı fırsatı Alaska’da elde ettiklerini söylüyor. Alaska’da davranışsal sağlık programlarından olan Akeela Inc., DotCom Therapy ile ortaklık kurarak, güney-orta ve güneydoğu Alaska’da kırsal ve kentsel topluluklardaki çocuklara ve ailelere ortak bakım yolları ve teleterapi hizmetleri uygulamakta. DotCom Therapy, şu anda 38 eyalette 400’den fazla okul ve sağlık sistemine hizmet vermektedir.

Finansman, LRVHealth ve OSF Ventures‘ın katılımıyla New Capital Partners tarafından yönetildi. Robinson, “Bu fon, yaygın terapist eksikliğinin personele aşırı yük bindirdiği ve hizmet ettikleri hastaları ve aileleri büyük ölçüde etkilediği sağlık sistemleri genelinde genişlememizi hızlandıracak” açıklamasında bulundu.

Güncel İçerikler