Kronik hastalıklar için gıda desteği sunan Season Health, 34 milyon dolar yatırım aldı

Diyabet ve böbrek sorunları gibi kronik hastalıkların tedavilerinde gıda desteği sunan Season Health, 34 milyon dolar yatırım aldı.

New York merkezli sağlıklı beslenme girişimi Season Health, A Serisi finansman turunda 34 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu, Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleşti. Tura katılım sağlayan diğer yatırımcılar arasında LRV Health, Company Ventures, Cityblock CEO’su Toyin Ajayi, Shef ve Instacart’ın kurucuları yer alıyor.

Josh Hix ve Mustafa Shabib tarafından kurulan Season Health, diyabet ve böbrek sorunları gibi kronik hastalıkların tedavilerine “ilaç desteği olarak gıda” teklifi sunuyor. Dünyanın ilk dijital gıda eczanesi olduğunu iddia eden New York merkezli girişim, kullanıcılarının platforma kayıtlı diyetisyenlere erişebilmelerini kolaylaştırıyor. Aynı zamanda birden fazla klinik vaka için gıda reçeteleri sağlıyor. Season Health’in sunduğu uygun fiyatlı ürünler, tüketicilerin kapılarına kadar teslim ediliyor.

Season Health, iyi beslenmenin zorluklarını ele alarak tüm hane halkının diyet ve kişisel tercihlerini dönüştürmeyi hedefliyor. Şirket, programları sayesinde hastalar için daha iyi sağlık sonuçları sağladığını ve sigortacılar için bakım maliyetlerini düşürdüğünü belirtiyor. Season Health’in sigorta şirketleri için sunduğu teklif, gıda yardımı yönetim planlarını güçlendiriyor. Season üyeleri, diyetisyen bakımı, özel yemek tarifleri ve hazır yemek satıcıları ağına erişim sağlayabiliyor. Aynı zamanda yiyeceklerin doğrudan kapılarına ulaşmasını sağlayan özel bir teslimat sürecinden yararlanabiliyorlar.

Season Health, daha sağlıklı gıda alımı için hekimlerin önerdiği beslenme reçetelerinin verimliliğine dikkat çekse de, birçok hasta uygun gıdaları sürekli olarak satın alıp yemekte zorlanıyor. Şirket, klinik koşullar ve sosyoekonomik durumlara dayalı olarak gıda reçeteleri yazma konusunda sağlık çalışanlarını desteklemek için önde gelen sağlık sistemleriyle birlikte çalışıyor.

Güncel İçerikler