Facebook, NFT dünyasına adım atmaya hazırlanıyor

Facebook Financial direktörü David Marcus, Facebook'un NFT dünyasına adım atmaya hazırlandığını dile getirdi.

Popüler sosyal medya platformu Facebook, yeni projeleri ile gündem olmaya devam ediyor. NFT dünyası ile ilgili pekçok dedikodunun içinde yer alan Facebook, bu alana adım atmaya hazırlandıklarını ve bu alana hizmet edecek yeni ürünler geliştirdikleri dile getirdi.

Facebook Financial direktörü David Marcus tarafından yapılan duyuruda Facebook’un NFT’lerle (non-fungible token) ilgili ürün ve hizmetler geliştirmeye hazırlandığı söylendi. Geçtiğimiz açıklamasında “Novi dijital cüzdanı piyasaya çıkmaya hazır.” sözlerini dile getiren Marcus, yeni açıklamasında NFT ile ilgili şunları söyledi:

“Kesinlikle bu alana dahil olmanın birkaç yolunu arıyoruz çünkü bunu yapmak için gerçekten iyi bir konumda olduğumuzu düşünüyoruz. Novi gibi iyi bir kripto cüzdanınız olduğunda, tüketicilerin NFT’leri desteklemesine nasıl yardımcı olabileceğinizi de düşünmelisiniz.”

Facebook’un NFT için ürün geliştirmelerinin ve planlamalarının henüz erken olduğunu dile getiren David, geliştirici ekibin sadece bu fikir üzerinde çalışmaya başladıklarını söyledi.

“Kesinlikle bunu düşünüyoruz. Gerçekten keşfetmeye değer bir alan ve hem içerik oluşturucular hem de tüketiciler için olumlu bir etki yaratabileceğimiz bir alan.”

AR ile NFT dünyasını bir araya getirmeyi amaçlayan Facebook, Horizon Workroom ile birlikte iNFT’leri içeren ödeme yöntemlerine sahip sanal alışveriş merkezi kurmayı planlıyor gibi duruyor. Bitcoin piyasasının dalgalanmaları nedeniyle iyi bir takas aracı olarak görmeyen Facebook Financial direktörü David Marcus, NFT’ye odaklanılması gerektiğini şu sözlerle dile getirdi:

“Dünyanın her yerine para gönderiyorsanız, gönderdiğiniz varlığın değerinin bir günde %20 veya bir günde %10 düşmesine sahip olamazsınız. Bu aslında ödemelere uygun olmayan bir oynaklık. Belki bir gün ama şimdi değil.”

Bitcoin için yatırımsal açıdan gayet iyi bir araç olduğunu belirten Marcus, Facebook bünyesindeki içerik üreticilerine NFT ile para kazanmaları ve bir gelir modeli oluşturmalarının olabileceğinden de bahsediyor.

Güncel İçerikler