62 milyon dolar alan Leapwork, 312 milyon dolar değerlemeye ulaştı

İnsanlar ve bilgisayarlar arasındaki engelleri kaldırmayı hedefleyen kodsuz otomasyon platformu Leapwork, 62 milyon dolar yatırım aldı.

Kodsuz otomasyon platformu Leapwork, KKR ve Salesforce Ventures tarafından ortaklaşa yürütülen B serisi finansman turunda 62 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

2015 yılında kurulan Kopenhag merkezli Leapwork, değerlemesini 312 milyon dolara yükselten bu finansmanın Danimarka’daki en büyük yatırım olduğunu ve öncelikli olarak yeni tam zamanlı çalışanları işe almak için kullanılacağını belirtti.

Pandemi sırasında şirketler, dijital müşteri deneyimlerine yönelik artan talebi karşılamak için otomasyonu benimsemişti. Leapwork, iş akışlarını oluşturmak, sürdürmek ve ölçeklendirmek için robotik süreç otomasyonunu (RPA) kullanan kodsuz bir otomasyon platformu sunuyor.

Uzun yıllar bilişim teknolojileri geçmişi olan ve uluslararası bir yatırım bankasında çalıştığını söyleyen Leapwork kurucu ortağı ve baş ürün sorumlusu Claus Topholt, kurumsal kalite güvencesinde ortaya çıkan pek çok ana sorunun insanlar ve bilgisayarlar arasındaki engellerden kaynaklandığını fark ettiğini söylüyor. Topholt, Leapwork’ün öncü kodsuz yaklaşımı sayesinde, bilişim teknolojileri ekiplerinin otomasyonu daha hızlı benimsemesini ve manuel çabanın azalmasına yol açtığına dikkat çekiyor.

Otomasyonun, insanların gerçekten önemli olan şeylere odaklanabilmelerini sağlamak için tekrarlayan süreçleri ortadan kaldırmaya yaradığını söyleyen Leapwork, otomasyon ile çalışanların zamanlarını değer yaratma potansiyeli olan işlere ayırmalarını sağladığını iddia ediyor. Leapwork, insanların bilgisayarlarla doğal bir şekilde iletişim kurmasını sağlamak üzere, kodları ortadan kaldırıyor.

Leapwork, ilk müşterisinin günden güne zaman kaybettiğini fark eden birkaç görevi otomatikleştirmek için Leapwork’ün ilk sürümünü indiren bir hemşire olduğunu söylüyor. 170 kişilik bir işgücüne sahip olan şirket, PayPal, Mercedes Benz ve Accenture’daki ekipler de dahil olmak üzere 300’den fazla müşteriye sahip olduğunu iddia ediyor.

Güncel İçerikler