Avrupa otobanlarını tek bir platformda toplayan yerli girişim: Exotoll

Exotoll, Avrupa kıtasında bulunan ülkeler arasındaki otoyol sistemlerinin entegrasyonunu sağlayarak ekosistem oluşturan yerli bir girişimdir.

Paya dayalı kitle fonlama platformu Fonangels’ta 10 milyon TL hedefle paylarının yüzde 10’u karşılığında yatırım turuna çıkmaya hazırlanan Exotoll, şu anda ön talebe çıktı.

Berkay Dinçer, Altan Çolak, Kenan Güvenç ve Bekir Çolak tarafından kurulan Exotoll, Avrupa’daki otoyol geçiş sistemleri, karayolları cezaları ve trafik cezaları Avrupa ülkeleri arasında seyahat eden sürücülerin zamanlarında tasarruf sağlamayı hedefliyor. Avrupa kıtasında bulunan ülkelerin otoyol geçiş ücretlendirmeleri, trafik cezaları ve karayolları ihlal ödemelerinin tek bir uygulama üzerinden takibini ve yönetimini sağlayan Exotoll, Avrupa’nın ilk otoyol ekosistemi adayı olmasıyla da öne çıkıyor.

200 bin euro yatırımla kurulan girişim, aynı zamanda avrupa da bulunan herhangi bir ülkedeki kaçış ihlalleri ve trafik cezalarının ödenmesini sağlıyor. Bu da size aylar sonra faiziyle adresinize gelecek cezaları anında ödemenizi ve kurtulmanızı sağlıyor.

Exotoll kurucu ortağı ve CEO’su Berkay Dinçer verdiği demeçte;

“Rakiplerimizden farkımız bir ekosistem oluşumuzdur. Rakiplerimiz sadece ürün satışına odaklanırken bizler müşterilerimize zamandan tassaruf sağlatıyoruz. Vignette, sigorta ürünleri, plaka tanımlama sistemleri, ceza ödeme sistemi, HGS Hizmetleri Hedefimiz A’dan Z’ye avrupa da seyahat eden her sürücüye yanında taşıyacakları mobil uygulama olmak.”

Sayıştay Başkanlığının yayınladığı veriler ve Exotoll ekibinin yaptığı araştırmalara göre yabancı plakalı araçlar, trafik cezaları ve karayolları ihlalleri sebebiyle Türkiye ekonomisine yılda ortalama 2.4 Milyar TL toplam zarar vermektedir. 2022 yılında Türkiye’de yabancı plakalı araçların ihlalli geçiş sayısı 26 milyon 737 bin 333 adet olmuştur. Exotoll ekibi Türkiye ekonomisine bu geçiş ihlallerinin ücretlendirmelerini geri kazandırmak istemesiyle beraber yabancı plakalı araç sahibi olan gurbetçilerin de bilgilenmesi amacıyla Avrupa’da büyük bir reklam kampanyası başlatmayı planlamaktadır.

Güncel İçerikler