Proje ilerleme takip platformu geliştiren Arventek, 1.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Arventek, inşaat ve yenilenebilir enerji sektörlerinde dijital dönüşümü hızlandırmayı amaçlayan yapay zeka destekli proje ilerleme takip platformu geliştiren bir girişim olarak büyüme yolunda önemli bir adım attı.

Merve Mança ve Sedat Mança tarafından İTÜ Çekirdek ve Teknopark İstanbul Cube Incubation girişimi olarak 2020 yılında kurulan Arventek, liderliğini ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı‘nın üstlendiği yatırım turunda 1.5 Milyon Dolar değerleme üzerinden ilk tur yatırımını aldı.

Yatırım turuna iş dünyasının önde gelen Melek Yatırımcıları ve inşaat sektörü profesyonellerinin de aralarında bulunduğu bireysel yatırımcılar katıldı. ŞirketOrtağım Ağı Üyelerinden deneyimli Melek Yatırımcı Osman Şener Sezgin’in lider yatırımcılığını yürüteceği bu yatırım turu Arventek’ in büyüme hedeflerine önemli bir ivme kazandıracak.

Arventek kurucu ortağı ve CEO’su Sedat Mança, konuyla ilgili verdiği demeçte;

“Bu yatırım turu, inşaat sektöründe dijital dönüşümü destekleme hedefimiz için önemli bir adımı temsil ediyor. İnşaat sektörü profesyonellerinin de yatırım turumuz içinde yer alması, globale açılma stratejimizi hızlandıracak. Otomatik proje ilerleme takibinde kategori lideri olma vizyonumuz ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Arventek’ in temel ürünü olan RemoteSite, yapay zeka tabanlı otomatik proje ilerleme takip platformu olarak öne çıkıyor. Bu platform, dronlarla toplanan verileri kullanarak projeleri 2 ve 3 boyutlu gerçeklik modelleri üzerinden takip etmeyi sağlıyor. RemoteSite, müteahhitler, müşavirler ve işveren ekiplerine inşaat projelerini gerçek zamanlı olarak görselleştirme, ilerlemeleri takip etme ve uzaktan kontrol etme imkanı sunuyor. Bu teknoloji, hataları azaltarak maliyet tasarrufu sağlarken, anlaşmazlıkları önleyerek projelerin planlama ve tasarım aşamasından yapım ve işletme aşamasına kadar her aşamasında izleme olanağı tanıyor. RemoteSite, güneş enerjisi tesisleri, demiryolları, karayolları, boru hatları, havaalanları, endüstriyel tesisler ve enerji nakil hatları gibi büyük altyapı projelerindeki kritik sorunlara çözüm getiriyor.

Arventek’ in Kurucu Ortağı ve CTO’su Merve Mança ise demecinde

“Müşterilerimize gerçek zamanlı bilgiler ve güçlü operasyonel verimlilikler sunuyoruz. Sektördeki en iyi teknolojiyi geliştirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Geliştirmekte olduğumuz yapay zeka modülümüz, müşterilerimiz için kritik önem taşıyan benzersiz doğruluk ve verim elde etmemizi sağlayacak.”

Bugün itibariyle RemoteSite Platformu, Türkiye ve Romanya’daki inşaat ve yenilenebilir enerji projelerinde 50’den fazla kurumsal kullanıcısı ile projelerin ilerleme takibini daha kolay, hızlı ve verimli bir şekilde yönetmekte ve inşaat sektöründe dijital dönüşümün öncüsü olmaya devam etmektedir.

Güncel İçerikler