Türk teknoloji şirketlerini tek platformda toplayan yerli girişim: PitGrowth

Teknoloji dünyasını bir araya getirme misyonu güden ve Microsoft Türkiye’de yıllarca startuplar ile iş birliği içerisinde olan Serkan Yağız‘ın da kurucu ortağı olduğu PitGrowth, Türkiye’den başlayarak, teknoloji şirketlerini bir platformda buluşturarak sektöre yenilikçi bir soluk getiriyor.

PitGrowth, 15 binden fazla Türk teknoloji şirketini listelemesiyle sektördeki potansiyeli herkes için erişilebilir kılıyor.

PitGrowth’un 2022 yılında Serkan Yağız ve Özkan Yağız ile başladığı yolculuk, güvenilir hizmet sağlayıcılar ve dış kaynaklara erişimi kolaylaştırmayı hedefleyen bir network kurma amacıyla başlamıştı. Sadece 1.5 yılda, şirket hizmet sağlayıcılar ile teknoloji şirketleri arasında 1 milyon dolarlık ticari hacim oluşturdu.

Girişimin ikinci aşamasında ise odak noktasını kurumsal şirketlere çevirdi. PitGrowth, bu aşamada erişilebilirliği artırmak, görünürlüğü sağlamak, dijital dönüşümü hızlandırmak ve teknoloji şirketlerinin ilerlemelerini takip etmek için bir platform hayata geçirdi. Teknoloji ekosistemindeki girişimler, ISV’ler, scaleup’lar ve diğer teknoloji şirketlerinin gelişmelerini takip etmek zor olabilirken, PitGrowth’un sunduğu olanaklarla bu süreç daha kolay hale geliyor. Küresel ölçekteki şirketlerin büyüme ve ölçeklenmelerini anlık olarak takip edebilmek, inovasyona ayak uydurmak artık daha mümkün.

PitGrowth platformu, kurumsal şirketlerden yatırımcılara, inovasyon hub’larından teknoparklara, danışmanlardan tedarikçilere kadar geniş bir katılımcı kitlesini bir araya getiriyor. Anlık sektörel analizler, trend endüstriler, detaylı ürün ve şirket analizleri, yapay zeka destekli sayfa içi arama gibi özelliklerle birlikte, kullanıcılar sektördeki tüm gelişmeleri takip etme imkanına sahip olacaklar.

Teknoloji ekosisteminde yer alan birçok şirketin PitGrowth ile detaylı trend analizleri takip edebilmesi, anlık aksiyonlar alabilmesi artık daha kolay hale geldi. Kurumsal şirketler ise, dijital dönüşümde şirket özelinde talep listeleri oluşturup teknoloji şirketlerini aradıkları teknoloji ve ürünler konusunda duyurularını yapabilecek. Teknoloji şirketleri, potansiyel iş ortakları bulabilecek, görünürlüklerini artırabilecek ve satış sunumu hazırlamalarına gerek kalmadan müşterilerini yatırımcılarını ve ekosistemi tek bir tuşla bilgilendirebilecekler.

“Detaylara iniyoruz. Büyümeyi merceğe alıyoruz.”

Girişimin kurucu ortağı Serkan Yağız “Teknoloji şirketlerinin büyüme süreçlerini yakından inceleyerek yatırımcılar, potansiyel fırsatları önceden yakalayabilecek; kurumsal şirketler ise kullanım senaryoları ve gerçekleşmiş kullanım analizleri üzerine teknoloji şirketlerini radarlarına alacak. Bununla birlikte, teknoloji şirketleri tek bir noktadan 360 derece sektördeki her bir paydaşa gelişimlerini ve yeni referanslarını duyurabilecekler. Girişimlerin detaylarına iniyoruz ve büyüme süreçlerini merceğe alıyoruz”

Dijital dönüşümde çevikliğin ve iletişimin maksimum olduğu bir yapı ortaya çıkarmaya çalıştık. Böylece teknoloji şirketleri PitGrowth ile hem lokal hem de globalde görünürlüklerini artırabilirler.

Güncel İçerikler