Twitter, mavi tik rozeti programını yeniden durdurdu

2021 yılının başında açılan Twitter doğrulama rozeti programı, sahte hesapların doğrulanması nedeniyle yeniden kapatıldı.

Popüler sosyal medya uygulaması Twitter, kullanıcıları için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Popüler ve ünlü kullanıcılarını doğrulayarak bir rozet kazandırmaya çalışan Twitter, bu programı yeniden durdurma kararı aldığını açıkladı.

Kısa bir süre önce programı açan ve başvuruları almaya başalayan Twitter, sahte bireylerin doğrulanmaması için üst düzey bir algoritma kullanıyor. Ancak yine de her sistemde bir açığın olabileceği gibi Twitter’ın bu algoritmasında sorunlar yaşanacak sahte hesaplar, mavi tik rozeti kazandırıldı.

Fark edilen bu yanlışın ardından programı durduran şirket, kısa süre içerisinde başvuru yapan kullanıcıların incelemesine devam ettiklerini açıkladı. Bu nedenle program sadece başvuruları engellemek üzere kapatılmış.

Konu hakkında açıklama yapan Twitter yetkilileri, hesapları doğrulamak için herhangi bir değerlendirme ölçütünü değiştirmeyeceklerini söyledi. Ek olarak şirket, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde doğrulama işleminin yeniden başlayabileceğini iletti.

2017 yılında Unite The Right gösterisinin arkasındaki organizatörlerden birinin hesabının doğrulanması ile program durdurulmuş ve hesap askıya alınmıştı. 2021 yılının ilkbahar aylarında tekrar açılan bu başvuru süreci, bir hafta sonra yoğun bir istek ile karşılaşınca program başvuruları tekrar kapatılmıştı.

Twitter’ın Hesap Doğrulama programıyla yaşadığı başlatma ve duraklatma sorunları, bazen kullanıcılar tarafından bir mükafat olarak görülen bir rozet çıkartmasının getirdiği zorlukları işaret ediyor. Twitter, rozetin amacının bir hesabın “gerçek, dikkate değer ve aktif” olduğunu göstermek olduğunu söylüyor, ancak bu kriterler bile, kayda değer şekilde dikkate değer olan kişilerin başvuruları reddedildiğinde, özellikle açıkça sahte olduğu bilinen hesaplar bu süreci geçtiğinde, tartışmalara yol açabiliyor.

Güncel İçerikler