İkinci çeyrek büyüme verilerini açıklayan Snapchat, günde 293 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış

Snapchat, bu yılın ikinci çeyreğine ait büyüme verilerini açıkladı. Platform, önceki dönemlere göre önemli bir büyüme sağlayarak günlük 293 milyon kullanıcıya ulaştı.

Geçtiğimiz yıllarda Instagram Hikayeler özelliğinin kullanıcılarla buluşturulmasının ardından %82 oranında büyümesi yavaşlayan Snapchat, son aylarda eski popülaritesini kazanmış gözüküyor.

Uygulama, birçok sosyal medya platformu gibi pandemi döneminde önemli ölçüde büyüme sağladı. Perşembe günü Snap Inc. kurucu ortağı ve CEO’su Evan Spiegel tarafından paylaşılan 2. çeyrek verilerine göre Snapchat, hem kazancını hem de aktif günlük kullanıcı sayısını büyük ölçüde artırarak son dört yılda elde ettiği en yüksek rakama ulaşmayı başardı.

Spiegel, geçen yıldan bu yana %23 oranında büyüyen uygulamanın şu anda 293 milyon aktif günlük kullanıcısı olduğunu belirtti. Snapchat, 2020’nin son çeyreğinde 911 milyon dolar gelir elde etmiş, fakat bir sonraki çeyrekte 770 milyon dolara gerilemişti. Bu yılın ikinci çeyreğinde ise büyük bir artış göstererek 982 milyon dolar gelir elde eden platform, bir önceki en yüksek seviyesini geride bırakmış oldu.

Pandemi döneminde harcamalarını azaltan reklam verenlerin geri dönüşünün yanı sıra bu dönemde virüs tehlikesi ve sokağa çıkma yasakları sebebiyle çevrimiçi platformlarda vakit geçiren kullanıcılar bu yükselişin ana sebepleri olarak gösteriliyor. Spiegel, Snapchat’in dışarda olma ve arkadaşlarla ilgili özelliklerinin tasarımlarından dolayı kullanıcı tabanının kısıtlamalar azaldıkça daha çok genişlemesini beklediklerini belirtiyor.

Snapchat, dünyanın dijital reklam harcamalarının yarısından fazlasını oluşturan ülkelerdeki 13-34 yaş grubunun %70’inden fazlasına ulaşıyor. Platforma ikinci çeyrekte katılan kullanıcıların büyük bir kısmının reklam verenlerin insanlara ulaşmak için daha fazla ödeme yaptığı Kuzey Amerika ve Avrupa dışındaki ana pazarlardan olduğu görülüyor. Bu da Snapchat’in bu pazarlardaki çalışmalarını artırıp reklam faaliyetlerine daha fazla harcama yapması gerektiği anlamına geliyor.

Güncel İçerikler