Facebook, içerik üreticilerine para kazanma yolları sunan programlara 1 milyar dolar yatırım yaptı

Facebook, içerik üreticilerine ödeme yapılmasını sağlayacak programlara 1 milyar dolar yatırım yaptı. Böylece, Instagram ve Facebook bünyesindeki içerik üreticileri artık doğrudan para kazanma yolları elde edebilecek.

Facebook, içerik oluşturuculara Instagram ve Facebook’ta oluşturdukları içerik için yeni para kazanma yolları sunan programlara 1 milyar doların üzerinde yatırım yaptığını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde, Instagram’ın fotoğraf paylaşma imajından sıyrılarak video paylaşma platformu olacağı duyurulmuştu. İlk adımlardan biri ise bu yatırımla geldi. Şirket, özellikle yolun başında olan içerik üreticilerini başarılarından dolayı ödüllendirmek istiyor. Açıklamada sanatçılardan stil uzmanlarına kadar içerik üreticilerinin uygulamalardaki tutku ve yaratıcılığın büyük bir kısmına yön verdiği belirtildi. Şirket, Canlı Ses Yayını Odaları ve Bülten gibi yaratıcılığı kullanıcılarla buluşturan platformların yanı sıra, üreticilerin para kazanmalarını sağlayan Yıldızlar uygulamasının faaliyetine devam edecek. Facebook, olabildiğince çok sayıda içerik üreticisinin uygulamalarında sürdürülebilir ve uzun vadeli içerikler üretmelerine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Bonuslarla tanışın

Bu yatırım, Facebook ve Instagram’daki uygun içerik oluşturucularına belirli dönüm noktalarına ulaştıklarında ödeme yapacak bonus programları sunuyor. Böylece, içerik üreticileri hangi içeriklerinin kendileri için en iyi performansı gösterdiğini bilebilecekler.

Bu yaz Instagram uygulamasında, sonbaharda ise Facebook’ta, üreticilerin kendilerine uygun bonuslar hakkında bilgi alabilecekleri özel bir platform başlatılacak.

Instagram’da ilk bonuslar davetiye ile sunulacak. İçerik üreticileri IGTV reklamlarına üye olduklarında, Reels ve canlı yayınlarda rozetler kullandıklarında ödüllendirilecek:

IGTV reklam bonusları, şu anda yalnızca ABD üreticilerinin kullanımına açık. İçerik üreticileri, tek seferliğine IGTV reklamlarına kaydolarak daha sonrasında videolarındaki reklamlardan gelir elde edebiliyorlar.

Şu anda 11 ülkeden üreticilerin kullanımınına sunulan canlı yayın bonus rozetleri, belirli dönüm noktalarına ulaştığında üreticilerin ödüllendirilmesini sağlayacak.

Reels yaz bonusu ise önümüzdeki haftalarda ABD’deki içerik üreticilerinin kullanımına sunulacak. Üreticiler, Reels performanslarına göre ödeme alabilecekler.

Facebook’taki ilk bonuslar da davetiye ile sunulacak:

Yayın içi bonus: Yayın içi reklamları kullanan belirli video üreticilerine önümüzdeki dört ay boyunca bir kazanç bonusu ödüyor.

Yıldız bonus: Video ve oyun içerik oluşturucuları, önümüzdeki üç ay boyunca belirli Yıldız dönüm noktalarına ulaştıklarında aylık bir bonus alacak.

Güncel İçerikler