Ankara merkezli oyun üreticisi ve yayıncısı Alictus, 12 ay önce belirlediği hedeflerine ulaşarak, bu dönemde 15 kişiden 30’a çıkan ekibine toplam 600 bin dolar ödül dağıttı.
Merkezi Ankara ODTÜ Teknokent’te bulunan bir Türk girişimi olan Alictus, son iki yıldır cirosunu her yıl en az iki kat büyüttü ve 2021 yılı için çok daha kuvvetli bir büyüme öngörüyor. Şirketin, son 1 yılda Amerika iOS’de en çok indirilen oyunlar listesinde bir numaraya yerleşen 4 oyunu bulunuyor. Bu yılın başında Endeavor Girişimi seçilen şirket, buna ek olarak Endeavor Outliers programına Türkiye’den seçilen 6 girişim arasında yer aldı. Outliers Programı, tüm dünyada 2000’e yakın Endeavor Girişimcisi arasından her yıl büyüme, yatırım alma ve exit (şirket satışı) rakamlarına bakılarak en öne çıkan kurucuları kabul eden bir liderlik programı.
Pandemi süreciyle birlikte tamamen uzaktan çalışma öncelikli bir modeli benimseyen, 2 ülke ve 7 şehirde ekibi olan şirkete göre, ortaya koydukları ‘hedef odaklı ödül havuzu’ modeliyle her bir Alictus üyesi yıllık maaşlarını en az 2 katına çıkardı.
Konuyu değerlendiren Alictus CEO’su ve kurucu ortağı Emre Taş, “Alictus’ta takım arkadaşlarımızın hangi fonksiyonda çalıştığından bağımsız olarak, ister oyun geliştirme süreçlerinde, ister teknoloji üretmede, isterse de idari süreçlerde olsun, başarının sonucunda oluşan ödülden pay alması gerektiğine inanıyoruz. Bu adımımızla, ortak hedef doğrultusunda hareket eden ‘gerçek bir takım’ ruhunu kutluyoruz.” dedi.
Ecem Baran: “Yeni normlar yaratmak için çalışıyoruz”
Alictus kurucu ortağı ve COO’su Ecem Baran: Alictus’ta bugüne kadar geliştirdiğimiz oyunlar, büyük veri odaklı teknolojiler ve eşsiz kültürümüzle yeni normlar yaratmak için çalışıyoruz. Bugün, alışılmışın dışında bir maaş politikasını uygulamanın ilk sonucunu 30 kişilik yalın ve sıra dışı ekibimizle paylaşıyoruz. Umuyoruz ki, Türkiye’de çok daha fazla şirketin benzer aksiyonlar aldığı haberlerini duymaya başlarız.” dedi.
“Yeni oyunlarla büyümeye devam”
Tamamen kendi oyunlarını geliştiren ve yayınlayan Alictus kurucularından Emre Taş ise 12 aylık planlarını şöyle açıkladı: “Son 6 ayda, Amerika iOS’de en çok indirilen oyunlar listesinde bir numaraya yerleşen 3 oyunumuz oldu. Bu performans, Alictus’u global hypercasual oyun üreticileri arasında en üst sıralara yerleştiriyor. Türkiye, oyun üretiminde çok yetenekli ve potansiyeli yüksek kişileri barındırıyor. Yaratıcı özgürlüğün merkezde olduğu Alictus kültürünün, yetenekli kişilerin potansiyellerini açığa çıkarması için eşsiz bir imkan sağladığını düşünüyoruz. Önümüzdeki 12 ayda, Türkiye’de oyun ve teknoloji alanında çalışan daha fazla yeteneği Alictus çatısı altında bir araya getireceğiz, yeni oyunlarla büyümeye devam edeceğiz ve başarılarımızı hep beraber kutlayacağız.”
Alictus, Türkiye’nin mobil oyun üretim dinamosu haline gelecek
Emre Taş, Alictus’un geleceğinde sadece hypercasual oyunlar olmadığından bahsederek bugüne kadar geliştirdikleri teknolojilerin ve oyun üretim yeteneklerinin hypercasual iş modelinin dışında kalan oyun türleri için de kuvvetli bir zemin hazırladığını vurguluyor. Hypercasual aktivitesiyle güçlü bir amiral gemisine sahip şirket, bu alanda büyümesine devam ederken farklı oyun türlerine ve ilgili teknolojilere de eğilecek.
Alictus, tamamen uzaktan çalışma modelini benimsemiş, iOS ve Android için oyunlar üreten bir geliştirici ve yayıncıdır. Collect Cubes, Money Buster!, Oh God!, Deep Clean Inc. 3D, Rob Master 3D gibi ABD’de liste başı olmuş oyunların üreticisi ve yayıncısı olan Alictus, geniş kitlelere hitap eden global oyunlar üretirken, eşsiz şirket kültürü ile Türkiye’nin sıradışı şirketlerinden biri olmak için çalışıyor. Daha fazla bilgi için www.alictus.com ziyaret edebilir, Instagram ve Linkedin hesaplarını takip edebilirsiniz.