Facebook Analytics, 30 Haziran’dan itibaren kullanıma kapatılıyor

Facebook, bugün yaptığı özel bir bilgilendirme ile, facebook’taki analitik verilerinizi okuyup yorumlayabileceğiniz ve bunun üzerine pazarlama kampanyaları oluşturabileceğiniz Facebook Analytics‘in 30 Haziran’dan itibaren kapanacağını duyurdu.

Facebook’tan yapılan resmi açıklama:

“Facebook’taki işletme araçlarımızdan biri için önemli değişiklikler yolda. Bu e-postayı Facebook Analytics’i ziyaret ettiğiniz ya da Facebook Analytics’in etkinleştirildiği bir hesabın sahibi olduğunuz için alıyorsunuz.

30 Haziran 2021’den sonra, Facebook Analytics kullanılamayacaktır. Facebook Analytics, hesap kurulumunuza bağlı olarak internet siteniz, mobil uygulamanız, Facebook Sayfanız ve Instagram Profiliniz hakkında raporlama sağlamaktaydı.

Facebook Analytics aracı kullanımdan kaldırılsa da, şu alternatifleri kullanmaya devam edebilirsiniz: Olay Yöneticisi, Reklam Yöneticisi, Sayfa İstatistikleri, Instagram İstatistikleri, Facebook Business Suite İstatistikleri ve daha fazlası.

Facebook Analytics’i şu anda kullanıyorsanız veya daha önce kullandıysanız, aşağıdaki işlemleri gerçekleştirerek hazırlık yapmanızı tavsiye ederiz.”

Güncel İçerikler