Dikey tarım girişimi Vahaa, 14 milyon TL değerleme ile tohum yatırım aldı

Topraksız tarım ve IoT teknolojisini birleştirerek şehirde tarımı 365 gün mümkün kılan Vahaa, tohum yatırım turunda 14 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.

Akıllı sulama, akıllı ışıklandırma gibi özelliklere sahip topraksız tarım bahçeleri, aylık yetiştirme kitleri ve sanal asistan görevi gören mobil uygulama ile Vahaa kullanıcılarına bir ‘kişisel dikey tarım deneyimi’ sunuyor.

Paylaşılan bilgilere göre Arya Women Investment Platform ve Kültepe Yatırım A.Ş.’nin katıldığı tohum yatırım turunda melek yatırımcı olarak Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Ayşem Ergin, Gülçin Atalay Tunç, Hüseyin Karayağız, İbrahim Ulukaya, Kadir Orhan Arı, Leyla Spencer, Münteha Adalı ve Pınar Kavukçuoğlu yer alıyor.

Geleneksel tarıma göre yüzde 90’a varan su tasarrufu sağlayan, sıfır kimyasal ve sıfır atık prensibiyle çalışan Vahaa’nın, gıda, teknoloji ve sürdürülebilirlik konseptiyle dünyada ilk defa hazırlanan Global Foodtech500 listesine seçildiğini de ekleyelim.

Arya Women ve Workup Girişimcilik Programı‘ndan mezun olan Vahaa yaptıkları kurumsal işbirlikleri ile kısa sürede ivmelenerek yurtdışına açılmayı hedefliyor.

Yunus Emre Boyacıoğlu, Nehir Boyacıoğlu, Orhan Çelebi ve Katia Merdinoğlu ortaklığında kurulan Vahaa’nın amacı tarım bilgisine sahip olmayan birinin bile ilk günden üretim yapabilmesini sağlayarak sürdürülebilir tarımı kitlelere yaymak.

Güncel İçerikler