Elektronik cihazları kiralama platformu Kiralarsın, 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Kiralarsın, bilişim teknolojileri perakendeciliğinde Türkiye'nin öncü firmalarından Nethouse, QNBEYOND Ventures, Arya Kadın Yatırım Platformu’ndan Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Yeşim Şanal, Burcu Sarıahmetoğlu, Elif Erkekkol ve GBA’dan Umur Özal’ın katılımıyla 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

QNB Finansbank’ın kurum içi girişimi olarak 2021 yılında hayata geçen, elektronik cihazları kolayca kiralamaya yarayan Kiralarsın, QNB Finansbank’tan spin-off olduktan sonra ayrı bir şirket olarak faaliyet gösterdi.

Kiralarsın, bilişim teknolojileri perakendeciliğinde Türkiye’nin öncü firmalarından Nethouse, QNBEYOND Ventures, Arya Kadın Yatırım Platformu’ndan Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Yeşim Şanal, Burcu Sarıahmetoğlu, Elif Erkekkol ve Galata Business Angels’tan Umur Özal’ın da katılımıyla 2.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Başak Baykan, Çağdaş Dikici, Burak Koyun ve Mehmet Emin Ciddi tarafından kurulan Kiralarsın, elektronik cihazları güvenli kiralama yöntemiyle, satın almadan önce deneme, en güncel teknolojiye erişme ve dönemsel ihtiyaçlarımızı karşılamayı kolaylaştırıyor; yüzde 80 hasar güvencesi, sıfır veya sıfıra yakın cihazlar, depozitosuz kiralama, ‘şimdi kirala, sonra satın al’ ve ‘kiralama dönemini uzat’ gibi hizmetler sunuyor.

Pilot çalışma için önce İstanbul’da hizmete başlayan Kiralarsın, şu an 18 şehirde faliyet gösteriyor. Kiralarsın, Monster Notebook ve Vestel gibi markalarla da iş birlikleri yapıyor.

Kiralarsın e-Ticaret Alanında Türkiye’de Karbon Nötr Teslimatın Öncüsü

Türkiye’nin karbon nötr teslimat yapan ilk e-ticaret şirketi www.kiralarsin.com, karbon ayak izini kiralanan her ürünün kullanıcıya teslim edilmesi ve teslim alınması sırasındaki lojistik faaliyetlere bağlı olarak salınan karbon miktarı, kilometre, ürün ağırlığı ve araç türü bilgilerine göre hesaplıyor. Atmosfere salınan bu karbonu “Gold Standard” gibi küresel geçerliliği olan sertifika programlarından projelere verdiği desteklerle sıfırlıyor. Şimdiye kadar 10 Ton karbon nötr’leyen Kiralarsın, ilk siparişinden beri karbon nötr teslimat sunuyor.

Kiralarsın’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Başak Baykan verdiği demeçte: “Ekip olarak ilk günden beri elektronik cihazların kullanımının çok daha bütçe dostu, sürdürülebilir ve iyi tasarlanmış bir kullanıcı deneyimiyle sunulabileceğine inanıyoruz. Kullanıcı sayımızın kısa sürede 2.500’ü geçmesi, yeniden kiralama oranlarımızın %30’lara yaklaşması ve müşteri memnuniyet skorumuzun ortalama 4,86 olması ekip olarak doğru adımlar attığımızı gösteriyor. Yatırımla birlikte yeni hizmet ve ürünleri hayata geçirmeye başlıyoruz, ekibimizi ve operasyonlarımızı büyütüyoruz. Yakın zamanda 18 şehre açıldık, tüm Türkiye’ye açılma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Değerli yatırımcılarımızın aramıza katılması, özellikle Arya’nın desteğiyle yatırımcılarımızın sayıca kadın ağırlıklı olması benim için ayrı bir mutluluk sebebi.” dedi.

QNB Finansbank İnovasyon ve Girişimcilikten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Derya Düner ise verdiği demeçte: QNBEYOND kurum içi girişimcilik programımızda doğan Kiralarsın’ın gelişimine tanık olmak büyük bir keyifti. Başak ve ekibi hızlı bir şekilde ürünü geliştirip müşterilerin kullanımına sundular; değerli markalarla iş birlikleri yaparak birçok insanın hayatına dokunabildiler. Bunun sonucunda yuvadan uçarak ekosistemimizdeki çok değerli yatırımcılardan yatırım almayı başardılar. Bundan sonra Kiralarsın’ın çok daha hızlı büyüyeceğine inanıyoruz. Biz de tabii elimizden geldiğince bu yolculukta destek olmaya devam edeceğiz.”

Güncel İçerikler