Facebook, müşteri etkileşimlerini yöneten girişim Kustomer’i 1 milyar dolara satın aldı

Facebook, işletmelerin kendi kanalları arasındaki tüm müşteri etkileşimlerini etkili bir şekilde yönetmesini sağlayan en yüksek puanlı bir CRM girişim olan Kustomer‘ı satın aldığını resmi olarak duyurdu. Rakamlar açıklanmasa da birçok önemli kaynak 1 milyar dolar olduğunu söylüyor.

Facebook’tan yapılan açıklamaya göre Kustomer ile amaçlarının: işletmelere mükemmel hizmet vermek ve işletmelerin müşterini yönetimini en iyi şekilde sağlamak.

Kustomer, çeşitli kanallardan gelen müşteri görüşmelerini tek ekran görünümünde bir araya getiren çok kanallı bir CRM platformudur. İşletmelerin tekrar eden görevleri otomatikleştirmesine yardımcı olur, böylece aracıları müşterilerle olan etkileşimlerin süresini ve kalitesini en üst düzeye çıkarabilir.

İşletmeler, gelişen dijital ortama alıştıkça, özellikle iletişim söz konusu olduğunda insanları merkeze yerleştiren çözümler arıyorlar. Herhangi bir işletme, telefon çaldığında cevap vermeleri gerektiğini bilir. Giderek artan yazışmaları, aramaları ve tüm kanallardan gelen mesajları yönetmek o kadar önemli hale geldi ki, burada en büyük sorun işletmelerin bu durumu yönetebilmesi ve uyum sağlayabilmesi. Bu karışıklığa çözüm olma noktasında Kustomer devreye girerek, tüm kanalları bir araya getirerek, işletmelerin verimli sonuçlar almasını sağlıyor.

Her gün 175 milyondan fazla kullanıcının WhatsApp aracılığıyla işletmelerle iletişime geçmesi, bu değişimin en büyük adımlarından biri oldu. Çünkü müşteriler veya kullanıcılar, işletmelerle hızlı iletişime geçmek ve hızlı sonuç almak istiyorlar. İşletmenin bu noktadaki müşteri yönetimini kaybetmesi, yeni gelecek gelirlerin de önüne geçiyor.

175 milyon olarak söylenen rakam her geçen gün artıyor, çünkü mesajlaşma daha iyi bir müşteri deneyimi sağlıyor ve işletmelerin de satışlarını artırıyor. Bu amaçla Facebook, kısa bir süre önce WhatsApp ve Messenger için birkaç API güncellemesi de duyurmuştu. Bu duyurularla yapılan geliştirmelerle de Facebook’un iş ortakları, daha fazla entegrasyon ile kendi müşterilerinin iletişimlerini daha iyi yönettiler ve sonuç olarak hızlı çözüm sağladığından satışlarına olumlu etkisi oldu.

Facebook: “Kustomer ile geleceğin neler getireceği konusunda oldukça heyecanlıyız ve kurucu ortaklar Brad Birnbaum ve Jeremy Suriel ile Kustomer ekibinin de geri kalanını yakında Facebook’a dahil etmenin mutluluğu içindeyiz.” dedi.

Brad ve Jeremy, Stony Brook University’den tanıştılar ve Kustomer‘i Eylül 2015’te hayata geçirdiler. Aradan geçen 5 yıllık süreç içerisinde girişimin Unicorn seviyede satışı gerçekleşti.

Güncel İçerikler