Duyumlara göre Udemy, 3.32 milyar dolar değerleme ile 100 milyon dolarlık yeni yatırım aldı

Pandemi ile birlikte okulların kapanması, ofislerin daha az kullanılmasından ötürü şirket içi fiziksel eğitimlerin oldukça azalması ve son kullanıcıların da yine fiziksel eğitimlere artık gitmemesinden ötürü çevrimiçi eğitim platformlarının önemi ve büyümesi kat kat arttı.

İlk Carbon Helath’in kurucusu Eren Bali tarafından hayata geçirilen, 65 dilde 130 binden fazla eğitim barından Udemy,  isimleri henüz açıklanmayan yatırımcılardan F serisi turda 3.2 milyar dolar değerleme ile 100 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığı söyleniyor. Yatırım doğrulanmadı.

Ancak şöyle bir bilgi dolaşıyor ki, bu turun henüz tam kapanmadığı, ve rakamında 100 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor. Bu haber ilk olarak Techcrunch tarafından yayımlandı. Ancak sonuç olarak ortada F serisi turda büyük bir yatırım olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Udemy ile Techcrunch yetkilileri iletişime geçtiğinde, durum reddedilmemiş, ancak resmi bir açıklama da yapılmamış.

Udemy’den konuyla ilgili “Spekülasyonlar hakkında yorum yapmadığımız bir şirket politikamız var. Şu anda bir yorum yapmıyoruz, ancak herhangi bir değişiklik olursa sizinle iletişime geçeceğiz.” denmiş.

Bu durumun bir örneğini Türkiye’de Insider yatırımında yaşamıştık. Insider’ın yatırımının ilk duyumları geldiğinde, şirket ile iletişime geçtiğimizde, yatırımı reddetmemişti ama resmi olarak duyurulacağı günü ve imzaların tam olarak tamamlanmasını beklediği için doğrulamamıştı da. Ama sonrasında son imza atıldıktan sonra, Hande Çilingir bizimle iletişime geçerek artık imzaların tamamladığını söylemişti, ve 32 milyon dolarlık yatırımını duyurmuştuk.

Şubat ayında Udemy’le ilgili yayınladığımız bir haberde, girişim değerlemesini 2 milyar dolara çıkarmıştı. O turda Japonya merkezli Benesse Holdings‘ten 50 milyon dolar yatırım almıştı. Araya pandeminin girmesiyle birlikte, aradan geçen yaklaşık 8-9 aylık bir süreçte değerlemesini 1 milyar dolardan fazla arttırmayı başardı.

Udemy’i Adidas, General Mills, Toyota, Wipro dahil kurumsal müşteriler Pinterest ve Lyft toplamda yaklaşık 5 bin şirket kullanıyormuş. 400 milyondan fazla da kayıtlı kurs öğrencisi olduğu söyleniyor.

Şirketin diğer yatırımcıları arasında; Stripes, Naspers (şu anki adıyla Prosus), Learn Capital, Insight Partners ve Norwest Venture Partners bulunuyor.

Yeni bilgiler edindikçe haberi güncellemeye devam edeceğiz.

Güncel İçerikler