Eren Bali: “Udemy’nin tohumları Türkiye’nin kırsalındaki kayısı bahçelerinde atıldı”

Udemy'nin kurucusu Eren Bali, SEC'te kaleme aldığı bir yazısında girişimin kuruluş hikayesine yer verdi.

Çevrimiçi öğrenme ve eğitim platformu Udemy‘nin hikayesine  yer veren Udemy kurucu ortağı Eren Bali,  şirketin tohumlarının ilk olarak Türkiye’nin kırsalındaki kayısı bahçelerinde atıldığını söylüyor.

Türkiye’de bir köyden Silikon Vadisi’ne uzanan bir yolculuk

Ailesi öğretmen olan ve Malatya’nın küçük bir köyünde büyüyen Bali, küçük yaşta matematik ve satranca ilgi duymaya başlamış, babasının onun için yaptığı tahta taşlarla satranç oynamış. Köy çocuklarının okula ulaşmak için kilometrelerce yürümesi gerektiğine de değinen Bali, bu zorlu şartlara rağmen ablasıyla birlikte hevesle köyün küçük okuluna gitmeye devam etmiş.

Dünyanın her yerinde potansiyelleri keşfedilmemiş yetenekler var

Bali, Udemy’nin kuruluş hikayesine yer verdiği yazısında, dünyanın her yerinde inanılmaz yetenekli çocukların olduğunu, ancak herkesin potansiyelini açığa çıkarmak veya geliştirmek için yeterli fırsata sahip olmadığına dikkat çekiyor. Ailesinin ablası için ikinci el bir bilgisayar satın alması ve internet bağlantısını sağlamasıyla internette çevrimiçi matematik problemleri aramaya başlayan Bali, kayısı bahçelerinden Silikon Vadisi’ne uzanan bu yolculuğun hayatını nasıl değiştirdiğini anlatıyor. Üst seviyedeki bu matematik problemleri için tek başına çalışmak zorunda kalmış ve çevrimiçi matematik topluluğundan yardım alarak kendini geliştirmiş olan Bali, sonunda ulusal bir matematik yarışmasını kazanmış ve ardından Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında gümüş madalyaya layık görülmüş.

Eren Bali, “Çevrimiçi öğrenme hayatımı derinden değiştirdi ve kendimi dünyanın her yerindeki insanların kendileri için yeni olasılıklar açmaları ve tam potansiyellerine ulaşmaları için bir yol yaratmaya adadım” diyerek üniversite yıllarındaki hayalini gerçekleştirmek üzere hem öğrenme tutkusunun hem de girişimci ruhunun gelişebileceği bir yer olan ABD’ye taşındığını söylüyor.

2010 yılında Eren Bali, Oktay Çağlar ve Gagan Biyani tarafından kurulan Udemy, 2011 yılında ilk kurslarını vermeye başladı ve bugün milyonlarca öğrenci, binlerce eğitmen ve binlerce kurumsal müşteriye hizmet veriyor. “Udemy’de öğrenme veya öğretme deneyimleriyle hayatları sonsuza dek değişen insanlardan haber aldığımda, Türkiye’deki küçük bir köyden Silikon Vadisi’ne yaptığım kendi yolculuğumu hatırlatıyorum” sözleriyle kendi öyküsüne yer veren Bali, insanların dünyanın bilgisine eriştiklerinde ve hayallerinin peşinden gittiklerinde yapabileceklerinin bir sınırı olmadığını vurguluyor.

Güncel İçerikler