Online eğitim platformu Udemy, yeni yatırımla değerlemesini 2 milyar dolara çıkardı

İlk temelleri Türkiye’de atılan ve bir süre sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde hayata geçirilen online eğitim platformu Udemy, uzun süredir iş birliği gerçekleştirdiği Japonya merkezli Benesse Holdings‘ten 50 milyon dolar yatırım aldı.

Kurucu ortakları arasında iki başarılı Türk girişimci Eren Bali ve Oktay Çağlar ile birlikte Gagan Biyani‘nin yer aldığı girişim Udemy, yeni yatırımıyla birlikte 2 milyar dolar değerlemeye ulaştı. En son yatırımını dört yıl önce alan Udemy’nin CEO‘su Gregg Coccari, Benesse Holdings tarafından yapılan yeni yatırımın şirketle olan statejik ortaklıkları açısından değerli olduğunu ve iki tarafın da ilişkilerini daha fazla kuvvetlendirdiğini belirtiyor.

Udemy, yapılan yeni yatırımla birlikte dünya genelindeki ofislerini büyütecek

2020 yılının ilk ayında 10. yaş gününü kutlayan dünyanın en büyük online eğitim platformu Udemy, aldığı yeni yatırımla birlikte dünyanın dört bir yanındaki ofislerinin faaliyetlerini genişletecek. San Francisco‘daki merkez ofisinin yanı sıra Ankara, Denver, Dublin, São Paulo ve Gurgaon‘daki ofislerini büyütecek olan Udemy dünyadaki istihdamını da arttırıyor olacak.

Ayrıca yeni yatırımla birlikte şirketin ilk kez geçtiğimiz yıl duyurduğu ve önemli şirketlerin kullanımına sunduğu Udemy for Business servisi başta olmak üzere ana gelir modeli haricinde gelir yaratabildiği diğer servislerini de büyütmesi bekleniyor.

Güncel İçerikler