Udemy, 3.25 milyar dolar değerleme ile 50 milyon dolar yatırım aldığını resmi olarak duyurdu

Geçtiğimiz günlerde Udemy’nin duyumlara göre bir yatırım alacağından bahsetmiştik ve bu haber net olmadığı için de duyum demiştik. Haber ilk olarak Techcrunch’ta yayınlanmıştı. Kesin olmayan bilgileri, net başlıklarla paylaşmadığımızı da bir kez daha dile getirmek isteriz.

Çevrimiçi öğrenme ve öğretme için en büyük küresel pazar olan Udemy, F serisi turda 3.25 milyar dolarlık değerlemeyle 50 milyon dolar yatırım aldığını resmi olarak kendi blog yazısı üzerinden duyurdu.

Learn Capital de dahil olmak üzere önde gelen küresel eğitim teknolojileri ve büyüme fonlarından toplanan bu yatırım, şirketin dünyadaki tüm öğrencilerin ve henüz dahil olamadığı kuruluşların eğitmenlerinde öncü olmak için çalışmalarını büyütecek ve bu konuda da öncü olmak istiyor.

Udemy CEO’su Gregg Coccari, “Günümüzün hızla değişen dünyasında başarılı olmak için yeni beceriler ve sürekli öğrenmeye odaklanmak gerekiyor. 2020 yılında yaşananlar her şeyi altüst etti ve tüm dünyadaki insanlar bu zorlukların üstesinden gelmek için çevrimiçi öğrenmeye yöneldi. Bu talepleri karşılamak ve bireyler, işletmeler ve hükümetler için başarıya ulaşmaya yardımcı olmak için mükemmel bir konuma sahibiz.” dedi.

Geleneksel eğitim, artık var olmayan bir dünya için inşa edildi. Udemy ile her birey veya kuruluş, bir adım önde olmak için ihtiyaç duydukları becerileri edinmelerine yardımcı olacak doğru uzman eğitmenleri bulabiliyor.

Udemy eğitmenleri, en son teknolojiler ve iş stratejileri konusunda nabız atan gerçek dünyadaki uygulayıcılardır ve öğrenciler tercihlerine göre en geniş kurs seçenekleri arasından seçim yapabiliyor. Bugün dünya çapında 35 milyon öğrenci Udemy kullanıyor.

Learn Capital’in Yönetici Ortağı Rob Hutter, “Gerçek dünya için tasarlanmış ve dünyanın en motive edilmiş uzmanlarını bilgilerini paylaşmaları için bir araya getiren Udemy, bireyleri ve işletmeleri başarılı olmaya iten bir motor yarattı. Son yatırımımız, şirkete olan sürekli güvenimizin altını çiziyor. Bireyler ve şirketler, kişisel ve kurumsal performansı artırmak için yaşam boyu öğrenmenin gücünü fark ettikçe, Udemy’nin büyümesini önemli ölçüde artacak.” dedi.

Güncel İçerikler