Küresel pazardaki payını artırmak, ürün geliştirme kabiliyetini iyileştirmek ve ekibini büyütmek için kurulan yerli girişim UserGuiding, tohum turda 1.1 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Collective Spark liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna; Galata Business Angels ve Angel Effect’e ek olarak, Türkiye ve Avrupa’nın önde gelen melek yatırımcıları da katılım gösterdi. UserGuiding’in tohum öncesi (pre-seed) yatırım turu 11 ay önce yine Collective Spark liderliğinde gerçekleşmişti.
Osman Koç ve Muhammet Enginar tarafından kurulan UserGuiding, web uygulamalarının kullanıcı oryantasyonlarını iyileştirerek değer önerilerini daha hızlı ve kolay bir şekilde göstermelerine yardımcı oluyor. İlk günden itibaren “no-code” yaklaşımı ile geliştirilen UserGuiding, ürün ekiplerini müşterilerine daha iyi deneyimler sunmak için en iyi dijital benimseme çözümüyle güçlendirmeyi hedefliyor.
Odaklandıkları çözüm: Kullanıcı Oryantasyonu
Lise günlerinin dostluğu ve hayal ortaklığı ile bir araya gelen Osman ve Muhammet, mezun olduktan sonra girişimcilerin fikirlerini gerçeğe dönüştürmeye yardımcı olmak için bir startup stüdyosu kurdular. Bu süre zarfında kurucular, birçok web uygulaması geliştirdi. Kolay bir şekilde çözemedikleri konularının başında ise “kullanıcı oryantasyonu” gelmekteydi.
İkili, 10’un üzerinde farklı proje tamamladıktan sonra, ürün odaklı girişimlerini kurmak için San Francisco’ya gitmeye karar verdi. Burada, yıllarca Google’da çalışmış bir arkadaşları tarafından kendilerine bir iş teklifi yapıldı. Üzerinde çalıştıkları şirketin ürününü incelerken bir “aha” (aydınlanma) anı yaşadılar. Teknik geçmişi olmayan çalışanların da kolay bir şekilde kullanabileceği bir kullanıcı oryantasyonu ürünü geliştirmeye başladılar.
Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Osman Koç, “No-code devrimi çoktan başladı. GPT-3, ortaya çıkardığı olanaklarla bizi büyüledi, Airtable bizi 10 kat daha verimli hale getirdi ve Webflow kusursuz web siteleri oluşturmamıza yardımcı oldu. On yıl, belki de daha kısa bir sürede uzun ve kompleks kodlama gerektiren işler için bir satır bile kod yazmayacağız. Tam bu noktada, ‘no-code’ kullanıcı oryantasyonu denildiğinde ilk akla gelen platform olmayı hedefliyoruz. İnsanların web uygulamalarına eklemeyi istedikleri tüm değişiklikleri basit bir arayüz aracılığıyla ve kod yazmadan yapabilecekleri bir ürün olmaya çalışacağız. Çözümümüzü kullandığınızda, web uygulamalarınız sanki WordPress veya Wix ile oluşturulmuş gibi çevik olacak, istediğiniz eklemeleri ve değişiklikleri özgürce yapabileceksiniz.” dedi.
UserGuiding, Workup Girişimcilik Programı’nın üçüncü dönemine kabul edilmişti.