Kadınların Elinden, 1 milyon dolar değerlemeyle ilk yatırımını aldı

Kadın kooperatiflerini ve kadın üreticileri blockchain destekli altyapısıyla beraber büyük pazarlarla buluşturan, sizlere de geçtiğimiz günlerde paylaştığımız Kadınların Elinden, 1 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldığını özel olarak egirişim üzerinden duyurdu.

Bizim de yatırımını doğruladığımız tura isimlerinin henüz açıklanmasını istemeyen iki yatırımcı katıldı, sözleşmeler imzalandı. Girişimciler yeni bir yatırım turunun da yolda olduğunu özellikle dile getirdiler. Bu ilk yatırım turu, Mart ayında gerçekleşecekti ancak pandemi nedeniyle imzaları bugün yani tarih olarak da yazmak gerekirse 29 Haziran 2020 sabahı Bodrum‘da tamamlanmış oldu.

Mustafa Alp Dumrul, Hande Dumrul ve A. Atakan Demir tarafından 2018 yılında kurulan girişim, özellikle Anadolu’da yer alan kadın kooperatiflerindeki üretici kadınların ürettiği doğal gıdaları hem kurumsal hem bireysel müşterilerle buluşturuyor.

Kadınların Elinden, şimdiye dek 100’den fazla kurumsal şirket ile çeşitli iş birliği gerçekleştirdi ve şu an 300’den fazla kadın üreticiyle birlikte çalışıyor. Kurumsal şirketlerle yaptıkları çalışmalar, şirket çalışanlarına özel günler için özel paketler hazırlama ve deneyim atölyeleri düzenleme olarak sayılabilir.

Axa Sigorta, Milliyet, Getir, PGM gibi stratejik partnerleri olan Kadınların Elinden, aynı zamanda kurumsal şirketlerle uzun vadeli yürütebilecekleri STK projeleri üzerine de çalışıyor.

Sadece doğal gıda değil, ayrıca bu gıdaların ve üretici kadınların hikayelerini de kullanıcılarıyla buluşturan Kadınların Elinden’de yer alan kadın üreticilerden biri de Emel hanım. Kendisi Hatay’da Defne Kadın Kooperatifi’nde çalışıyor. 4 çocuğunu üniversitede okutuyor ve zeytinyağı üretiyor.

Güncel İçerikler