Kadınların Elinden: Sadece kadınların ürettikleri ürünleri tüketiciyle buluşturan sosyal girişim

Sosyal girişim olma özelliğini taşıyan Kadınların Elinden, Anadolu’daki kadın üreticilerin ürünlerini büyük pazarlarla buluşturan ve bunu yaparken de hem ürünün hem de üreticinin hikayesini paylaşan, doğal yaşam deneyim platformu özelliği taşıyan bir platformdur.

Üç girişimci Mustafa Alp Dumrul, Hande Dumrul ve Ahmet Atakan Demir tarafından Haziran 2018’de İstanbul’da kurulan girişim, kadın kooperatiflerini destekleme, geliştirme ve kullanıcılara doğal ürünlerini hızlı, güvenilir şekilde ulaştırma amaçlarını taşır. Uzun vadede ise kadın dikeyin bir pazar yeri haline gelmeyi hedefliyor.

Kurucularla doğrudan iletişime geçip aldığımız bilgiler arasında, kadın üreticilerin en alt segmentten en üst segmente kadar fark etmeksizin ürünlerini satışa sunabilecekleri kadın dikeyinde bir platform bulunmuyormuş. Bulunan benzer platformlar ise ya kadın dikeyinde değil ya da üreticilerle bağlantıları zayıfmış. Bu sorundan yola çıkarak, kadın odaklı platformları Kadınların Elinden’in temelini atmışlar.

Kadınların Elinden’i farklı yapan, kadın üreticileri ve teknolojiyi bir araya getirip, bununla birlikte blockchain bazlı şeffaflaştırmayı hedefleyerek bir süreç takip mekanizması geliştirmekmiş.

2 hafta önce paylaştığımız Arya Yatırıma Hazırlık Hızlandırma Programı’na da seçilen girişimler arasında yerini aldı. Yakında bu girişimle ilgili yeni gelişmelerine yer vereceğiz.

Girişim Başvurusu sayfasından bize ulaşan girişimleri yayınlamaya ve onların hikayelerine yer vermeye devam ediyoruz. Sizin de bir girişiminiz varsa, bize ulaşın.

Güncel İçerikler