Şirketlerin uzaktan çalışanlarına çözüm geliştiren Back Technologies, 2.9 milyon Euro yatırım aldı

Şirketlere çalışanları için hizmet sunan Almanya merkezli HRtech girişimi Back Technologies, 2.9 milyon Euro tohum yatırım aldı.

La Famiglia liderliğinde alınan bu yatırım turuna mevcut yatırımcılar Point Nine Capital ve Seedcamp ile Google’ın AI odaklı girişim fonu Gradient Ventures, Microsoft’un eski Şirket Stratejisi Başkanı Charles Songhurst, Orange’ın eski Yönetim Kurulu Üyesi Matthias Hilper, Eventbrite’s kurucusu Renaud Visage, Tourlane ve Personio‘nun kurucuları katıldı.

Şirket, bu yeni fonlama ile ABD’deki pazardaki varlığını büyütürken Avrupa çapında da büyümeyi planlıyor. Mühendislik, pazarlama ve satış ekipleri için yeni yetenekler almayı planlıyor ve bu yıl ekibini ikiye katlamak istiyor.

“Gradient Ventures’ın yönetici ortağı Darian Shirazi “Uzaktan çalışma modeli, burada ve iç sorunların yönetimi için günümüzün mevcut çözümleri, çalışanların ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Back’in geliştirdiği yeni çözüm bizi heyecanlandırıyor.” dedi.

Back Technologies, çalışanların isteklerinin daha hızlı çözülmesi için ürün geliştiriyor. Özellikle uzaktan çalışma modelinin yaygınlaştığı, yüz yüze iletişimin azaldığı günümüzde, şirketlerin çalışan verimliliğini ve motivasyonunu  koruma noktasında dijital bir çözüm sunma noktasında önemli rol oynuyor. Mevcut müşteriler arasında Choco, Marley Spoon, Personio ve Statista gibi Avrupa’nın en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinden bazıları yer alıyor.

Back Technologies’in CEO ve kurucu ortağı Christian Eggert “Dünyanın dört bir yanında daha fazla müşteriye hizmet etmemize yardımcı olacak yeni yatırımcılarımızdan destek almaktan memnuniyet duyuyoruz.”

Çalışan, platform üzerinden kırık bir klavye sorunundan çalışmayan fareye, geçtiğimiz yılki maaş bordlarına ulaşmasından şirket politikasının bir kopyasını almaya kadar bir çok istekte bulunabiliyor. Şirketler dijital iletişim ortamlarına hızla uyum sağlamakta zorlanıyor. Back, çalışanlara sorunsuz bir deneyim sağlarken, şirketlerin akıllı otomasyon yoluyla iş yükünü azaltmalarına yardımcı oluyor. Platform, Confluence gibi bilgi yönetim sistemleri ve BambooHR ve Personio gibi temel İK sistemleri ile tek tıklamayla entegrasyonlar sunarak herhangi bir talep için ilgili bilgilere kolayca ulaşmanızı sağlıyor.

Avrupa’da yatırım alan girişimleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler