Siber güvenlik ve sigortacılık odaklı CyberSmart, 15.4 milyon dolar yatırım aldı

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için siber güvenlik teknolojisi ve siber sigorta teknolojileri geliştiren CyberSmart, düzenlenen Seri B turda 15.4 milyon dolar yatırım aldı.

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için siber güvenlik teknolojisi ve siber sigorta teknolojileri geliştiren CyberSmart, düzenlenen Seri B turda 15.4 milyon dolar yatırım aldı. Oxx tarafından yönetilen tura British Patient Capital, Legal & General Capital, Solano Partners, IQ Capital, Eos Venture Partners, Winton Ventures ve Seedcamp katıldı. 

2016 yılında Jamie Akhtar ve Mariella Thanner tarafından İngiltere’de kurulan girişim, KOBİ statüsündeki işletmelere siber güvenlik ve sigorta odaklı çözümler geliştiriyor. Neredeyse 7 senelik olan işletme, deneyimiyle de müşterilerine güven veriyor.

CyberSmart’ın şu anda Birleşik Krallık’ta 4.000 müşterisi bulunuyor. Bu müşterilerin 1.800‘ü aynı zamanda girişimin sigorta poliçelerini de alıyor. Fiyat / performans odaklı ürünler sunan CyberSmart, siber saldırılara karşı güvenliği üst düzeye çıkarırken 24 saat müşteri cihazlarını izleyerek güvenlik önlemlerini sıkı tutuyor.

Oxx ortağı Phil Edmondson-Jones, “KOBİ’ler, yükselen siber tehditlere karşı herkesin bildiği gibi yetersiz korunuyor. Mevcut siber güvenlik ve sigorta teklifleri ne amaca uygun ne de uygun fiyatlı oluyor. Bu önemli ve muazzam pazarda bir adım değişikliğini hayata geçirebilecek doğru iş modelini aramak için uzun zaman harcadık. CyberSmart’ın kategori lideri KOBİ güvenlik ürünü; gerçek zamanlı risk göstergelerine ilişkin “içten dışa” verileri toplama konusundaki benzersiz yeteneğiyle birleştiğinde, işletmeyi siber koruma ve sigorta altyapısının temel bir parçası olmaya itecektir. CyberSmart’ı uluslararası alanda genişleme konusunda desteklemekten heyecan duyuyoruz.” dedi. 

Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Jamie Akhtar, alınan yatırımı ürününü geliştirmeye devam etmek, potansiyel olarak bazı satın almalar yapmak, Avrupa, Avustralya ve Yeni Zelanda pazarlarına açılmak için kullanacak. Ayrıca CyberSmart’ın ABD pazarına giriş yapmak için Seri C yatırım turuna çıkmayı planladığı da açıklandı.

Güncel İçerikler