Facebook, 400 milyon dolarlık anlaşma ile Giphy’i satın aldı

Facebook, web tabanlı GIF yaratma ve arama motoru olan Giphy‘yi yaklaşık 400 milyon dolar değerinde bir anlaşma ile satın aldı.

Giphy, bu anlaşma ile paylaşılabilir ve yüksek etkileşimli içerik merkezi kaynağı haline geldi. Animasyonlu GIF’ler, Facebook platformlarında ve web üzerindeki diğer sosyal uygulamalar ve hizmetler aracılığıyla kullanılabilecek. Şirket daha önce DFJ Growth, Lightspeed, Betaworks, GV, Lerer Hippeau ve daha fazla yatırım şirketleri dahil olmak üzere beş turda 150.9 milyon dolar toplamıştı.

Giphy, Facebook’un diğer uygulamalarına da sunulacak. Ayrıca, Instagram için yerleşik arama ve çıkartma işlevlerini sunacak ve Instagram ekibinin bir parçası haline gelecek. Bu süreçten sonra Facebook, Giphy’yi kendi markası altında kullanmaya ve paydaşların ihtiyaçlarını karşılamak için onlara entegre etmeye devam edecek.

Facebook, Giphy’e teknoloji geliştirmek için ek yatırım yapacağını ve hem içerik oluşturma hem de uç nokta geliştirme alanında yeni ilişkiler kuracağını belirtti. Şirket, Giphy’nin aldığı trafiğin % 50’sinin Instagram, Messenger ve WhatsApp da dahil olmak üzere Facebook’un uygulamalarından geldiğini söylüyor.

Giphy, 2013 yılında kuruldu ve ilk başlarda sadece GIF’ler için bir arama motoruydu. Web sitesinin ilk büyümesi de Facebook üzerinden paylaşıma izin veren bir uzantı ile sağlanmıştı.

Güncel İçerikler