Fransa hükümeti girişimleri desteklemek için 4.3 milyar dolarlık planını açıkladı

Tüm dünyada COVID-19 salgının ortaya çıkmasıyla birlikte birçok ülke ekonomik zorluklarla karşılaşıyor ve salgın boyunca devam eden karantina sürecinde yaşayabileceği ekonomik zorlukları kestiriyor. Birçok ülkede hükümetler, ekonominin en kısa zamanda normale dönmesi için destek planı açıklıyor.

Fransa hükümeti tarafından bu destek planı her ne kadar COVID-19 salgını neden gösterilerek duyurulmasa da hükümet, gelecek dönemde bazı Fransız girişimlerin gelir ve fonlama sorunuyla karşılaşabilecek olması nedeniyle bu destek planını açıkladığını belirtiyor.

Fransa Dijital Ekonomi Dışişleri Bakanı Cédric O ve kamu yatırım bankası Bpifrance tarafından açıklanan destek planına göre girişimlerin bu açığını kapatması için toplam 4 milyon euroluk yeniden finansman ve likidite desteği sağlanacak.

Fransa şu anda ekonomik zorluk yaşayan şirketler için mevcut bir ekonomi planına sahip. Bu plana göre şirketler, KDV ödemeleri ve elektrik, su gibi bazı fatura ödemelerinden bir süreliğine muaf tutuluyor. 320 milyar dolarlık likidite desteğiyle birlikte kredi almak şirketleriçin daha kolay hale geliyor. Eğer şirketler operasyonlarını durdurmak zorunda kalırsa, Fransa hükümeti şirketlerin kapanmaması için çalışanların maaşlarının %84 – %100 oranını karşılıyor.

Yeni destekle birlikte Bpifrance, fon arayışında olan girişimler için PIA programı kapsamında yatırım fonlarıyla bir köprü koyacak. Hem Bpifrance hem de özel yatırımcılar girişimlere 80 milyon euro ortak yatırım yapacak. Ayrıca girişimler diğer şirketler için açıklanan likidite desteğinden de yararlanabilecek. Girişimlerin çalışanları, yıllık gelirinin %25’ini ya da iki yıllık bordrolarını ödünç alabilecek. Bu, yapılacak olan desteğin 2 milyar eurosunu içeriyor.

Girişimler daha hızlı bir şekilde (özellikle AR-GE çalışmaları için) KDV ve vergilerinin iadelerini alabilecekler. Ayrıca Bpifrance tarafından verilen kamu desteği için 250 milyon euro transfer edilecek.

Güncel İçerikler