Yapay zeka destekli işlemciler üreten İsrailli girişim Hailo, 60 milyon dolar yatırım aldı

Nesnelerin interneti ve bulut bilişimin yaygınlaşmasıyla hayatımızda gittikçe önemli bir yere sahip olan yapay zeka teknolojisi uzun süredir birçok işlemci üreticisinin gündemini meşgul ediyor. Qualcomm, Intel, Huawei, Apple, MediaTek ve Samsung gibi pazarın önde gelen işlemci üreticileri ve tasarımcıları özellikle son üç yıldır yapay zeka odaklı işlemciler tasarlarken bu alanda faaliyet gösteren girişimler de pazara yeni bir soluk kazandırıyor.

Yapay zekaya odaklanan işlemciler üreten girişimlerden Hailo da Seri B turunda 60 milyon dolar yatarım alarak işlemci dünyasında önemli bir oyuncu olduğunu vurguladı. ABB Technology Ventures’ın liderlik ettiği ve NEC Corporation ile Latitude Ventures‘ın katıldığı turla birlikte şirketin aldığı toplam yatırım 88 milyon dolara ulaştı.

Hailo yeni yatırımla birlikte birçok alanda daha aktif olacak

Bu yatırımın Hailo’nun gösterdiği başarıyı kanıtladığını vurgulayan Hailo CEO’su Orr Danon, girişimlerinin yeni yatırımla birlikte mobilite, akıllı şehirler, endüstiyel otomasyon ve akıllı perakende gibi alanlarda faaliyetlerini güçlendireceklerini ve tüm dünyada yapay zeka alanında söz sahibi olacaklarını öne sürdü.

Öte yandan yapay zeka odaklı işlemciler üreten Hailo’nun yeni bir yatırım alması İsrail merkezli işlemci üreticilerinin büyüklüğüne de fazlasıyla dikkat çekiyor. Daha önce İsrail’den çıkan işlemci üreticisi Mobileye‘ın Intel’e satılması da Hailo için örnek niteliği taşıyor.

Güncel İçerikler