Google’ın otonom sürüş teknolojileri şirketi Waymo 2.25 milyar dolar yatırım aldı

2009 yılında Google’ın otonom sürüş teknolojileri geliştiren projesi olarak ortaya çıkan ve 2016 yılında özgün markasıyla şirketleşerek Google’ın çatı şirketi Alphabet’in bir kuruluşu olan Waymo, yeni yatırım turunda 2.25 milyar dolar yatırım aldı.

Canada Pension Plan Investment Board, Silver Lake ve Mubadala Invesment Company‘nin ortak bir şekilde lider olarak bulunduğu yatırım turunda Waymo, kuruluşundan bu yana ikinci yatırım turunu tamamlamış oldu.

Waymo yeni yatırımla birlikte sınırlarını geliştiriyor

Silikon Vadisi’nde otonom sürüş denildiğinde akla ilk gelen ve bölgenin ikonik sembollerinden biri olan Waymo, şu anda Google’ın merkezinin bulunduğu Mountain View başta olmak üzere California ve Phoneix bölgelerinde testlerini gerçekleştiriyor. Waymo, bu yatırımla birlikte otonom sürüş teknolojilerini tam otonom sürüş testlerine izin verilen başka bir bölge olan Florida’da gerçekleştirecek. Aynı zamanda mevcut durumda test gerçekleştirdiği bölgelerdeki testlerini de arttıracak.

Waymo her ne kadar otonom sürüş teknolojilerine odaklansa da bir otomobil üreticisi gibi hareket etmiyor. Waymo’nun ürettiği teknolojiler, Renault ve Nissan gibi anlaşmalı olduğu firmaların otomobillerinde test ediliyor ve diğer markaların ürettiği otomobillerle entegre etmek üzere tasarlanıyor.

Güncel İçerikler