Türkiye’de yatırımlarıyla dikkat çeken Startup Wise Guys, yeni Türk girişimleri arıyor

Bu yazıyı Günce Önür, konuk yazarımız olarak egirişim için kaleme aldı.

Geçen haftalarda yerli girişimlerimizden LOKİ’ye 2 milyon dolar değerleme üzerinden yaptığı yatırımı ve son olarak da Growth Circuit ile başlayan partnerliğini duyurduğumuz Startup Wise Guys’ın CEO’su Cristobal Alonso ile Türkiye planlarını konuştuk.

Startup Wise Guys 2012 yılından itibaren farklı dikeylerde 17’dan fazla hızlandırma programını yürütmüş bir hızlandırma merkezi ve erken aşama yatırım fonu. Erken aşamadaki teknoloji girişimlerini programlarına kabul eden Startup Wise Guys, program başında girişimlere yatırım yapıp, program boyunca da mentor ve partner ağıyla girişimleri destekliyor.

Startup Wise Guys’ın kurucularından ve CEO’su Cristobal Alonso, Türk girişimcileri şu an başvuruları devam eden hızlandırma programlarına davet ederek şunları aktardı:

“Startup Wise Guys sadece yatırım yapan bir yapı değil aynı zamanda girişimlere her anlamda destek olan ve sahip olduğu kaynaklar ile onların büyümelerini sağlayan bir hızlandırma merkezi ve erken aşama yatırım fonudur. Bugüne kadar 7 Türk girişime yatırım gerçekleştirdik ve Türk girişimlerin Avrupa startup ekosistemi içerisinde çok önemli bir yeri olduğuna inanıyoruz.

Hızlandırma programlarımız boyunca girişimleri sahip olduğumuz network ile buluşturup program sonrası girişimlere devam yatırımı da yapıyor ve onları yeni yatırımcılar ile tanıştırıyoruz. Mevcut profesyonel ağımızın yanında, Startup Wise Guys hızlandırma programlarından bugüne kadar mezun olan 300’den fazla girişimci kendi içerisinde müthiş bir network oluşturmaktadır.

Estonya, Letonya ve Litvanya’da düzenlediğimiz hızlandırma programları ile birlikte özellikle ilk müşterilerini Türkiye’de edinmiş olan teknoloji girişimleri kolaylıkla Avrupa pazarına açılabilirler. Aynı zamanda girişimleri Avrupa’daki önemli fonlar ve melek yatırımcılar ile bir araya getiriyor olmamız girişimlerin global şirketlere dönüşmesindeki kilometre taşları haline geliyor. Son olarak bugüne kadarki tecrübelerimiz globale açılan ve farklı ülkelerde operasyon başlatan girişimleri kolaylıkla anlamamızı sağlıyor. Girişimlere bu kritik dönemlerinde her türlü desteği sağlıyoruz.” dedi.

2012 yılından beri 17 farklı hızlandırma programını tamamlayan Startup Wise Guys’ın portföyünde 40’dan fazla ülkeden 145’dan fazla girişim bulunuyor ve şu ana kadar bu girişimlerin arasında 2 önemli exit da mevcut. Hızlandırma programı sonrası %77 hayatta kalma oranına sahip olan Startup Wise Guys girişimleri bugüne kadar program sonrası toplam 30 milyon Euro’dan fazla devam yatırımı (follow-on) almış durumda.

Siz de Startup Wise Guys‘dan yatırım alıp globale açılmak istiyorsanız, hemen başvurunuzu yapın.

Güncel İçerikler