Yerli girişim LOKI, Startup Wise Guys’dan 2 milyon Euro değerleme ile yatırım aldı

Sizlere ilk kez Haziran 2017’de yatırım aldığını paylaştığımız bulut tabanlı siber güvenlik ve ağ yönetim platformu LOKI, kurucusunun sadece egirişim‘e yaptığı açıklama ile Singtel Innov8 ve NUS Enterprise’dan sonra girişim hızlandırma programı Startup Wise Guys‘dan da 2 milyon Euro değerleme ile aldığı yatırımla operasyonlarını Avrupa’ya açmaya hazırlanıyor.

Günümüzde teknoloji üzerinde ilerleyen ticaret, KOBİ’ler için çevrimiçi teknolojileri etkin kullanma zorunluluğu getirirken siber güvenlik konusunda daha dikkatli olmayı gerektiriyor. LOKI tam da bu ihtiyaca yönelik doğmuş bir platform. Teknik bilgi yeterliliği olmayan KOBİ ölçekli firmalar için geliştirilen hizmet ile bulut tabanlı ve güvenli bir ağ yönetim sistemi sağlıyor. Diğer ağ yönetimi ve siber güvenlik platformlarına göre farkı ise, bilgisayar teknik bilgisine sahip olmadan, basit ve anlaşılır bir kullanım imkanı sağlaması.

Siber güvenlik ve ağ yönetimi için ürünler geliştiren bir girişim olan LOKI, 2017 yılında İzmir Teknopark’ta Ahmet Polat tarafından kuruldu. LOKI ekibi, donanım ürünlerinden sonra SaaS (Security as a Service) modelinde hizmet vermek için sanallaştırılmış ortamlarda çalışan bir platform geliştirdi ve ana odağını bu ürün üzerine yoğunlaştırdı. Ağustos ayında Atanova Ventures, Mustafa Özçilingir ve Levent Köksoy’un ortaklar arasına katılmasıyla global pazara açılma çalışmalarına hız verdi.

Ahmet Polat, LOKI kurucusu

LOKI nedir ve nasıl çalışıyor?

KOBİ’ler için geliştirilmiş bulut tabanlı ağ yönetim ve siber güvenlik platformu olan LOKI özel kurulum gerektirmeyen ve saniyeler içinde ölçeklendirilebilen bir altyapıya sahip. SD-WAN altyapısı çalışan platform firewall, antivirus, ağ erişim kontrolü, hotspot ve detaylı analiz çözümleri sunuyor. LOKI sayesinde firmalar herhangi bir IP adresi dahi bilmeye gerek kalmadan ağ yönetim imkanı elde ediyorlar.

İşletmeler için ağ yönetiminde yeni bir dönem başlıyor

LOKI, birden fazla şubesi bulunan işletmeler için de tek noktadan yönetim imkanı ve ileri seviyede siber güvenlik imkanı sunuyor. Kolay kullanımı ile birçok işletmeye teknik bilgi sahibi olmadan bulut sistemli ağ yönetim hizmeti sağlıyor. İleri seviyede entegrasyon için de modern API erişimi sunuyor.

LOKI Avrupa pazarından başlayarak global markete giriş yapmayı planlıyor

LOKI aldığı yatırımı özellikle Avrupa’ya açılım sürecinde yönetecekleri operasyonların finansal desteğinde değerlendirmeyi planlıyor. Avrupa pazarı başta olmak üzere global markette de yer edinmeyi amaçlayan LOKI, yakın zamanda Litvanya’da bir AB şirketi kuracaklarını duyurdu.

LOKI, operasyonlarını global pazara genişletmek için detaylı analizler yaptığını ve bu araştırma sürecinde Asya pazarı hakkında daha iyi bilgi almak için Cylon programına katıldığını iletti. 2019 Şubat ayında dünyanın en büyük telekom şirketlerinden Singtel’in yatırım şirketi olan Singtel Innov8 ve NUS Enterprise’dan yatırım alan LOKI daha sonrasında Avrupa pazarı için çalışmalara başladıklarını aktardı.

Avrupa pazar hedefi olarak ilk öncelikle ISP’ler ve birden fazla şubesi bulunan işletmelere yönelik bir iş planı kurduklarını açıklayan LOKI, 2020 yılı sonu itibariyle Avrupa’da en az 1000 noktaya LOKI servislerini ulaştırmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler