Growth Circuit ve Startup Wise Guys ortaklığı ile yerli girişimler global pazara açılacak

Son 3 yılda 150’den fazla girişimi hızlandırma programı çerçevesinde yoğun eğitimlerle eğiten ve uygun gördüklerine yatırım yapıp Amerika’ya gönderen Growth Circuit, bu yıl büyük bir partnerlik anlaşması Startup Wise Guys ile girişimcilerin ihtiyacına uygun bir ortaklık programı tasarladı.

Girişimciler için yeni global fırsat

Growth Circuit, 3 sene önce ODTÜ Teknokent tarafından kurulan bir girişim destek ve yatırım şirketidir. Growth Circuit, Ankara ofisinin yanında San Francisco’da da ofisini açarak bugüne kadar 300’den fazla Türk girişimciyi San Francisco ofisinde ağırlamıştır. Yatırım ve Hızlandırma Programı olmak üzere iki ana birimi olan Growth Circuit’ın çalışma şekli girişimcilerin son dönemlerde ilgi odağı olmuştur. Yatırım tarafında 3 Milyon Dolarlık bir fonu olan ve $50.000 ile $250.000 arasında yatırım yapan Growth Circuit’ın, bugüne kadar resmi olarak açıkladığı 2 yatırım vardır. Bunlar; Garaj Sepeti ve Spirohome. Yatırım işinin yanında girişimciler için hızlandırma programı düzenleyen Growth Circuit, bugüne kadar Türk girişimcilerin eğitilmesi konusunda önemli rol oynadı ve Berkeley, USMAC, Bobson Collage, ABC, Draper University gibi kurumlarla çalıştı. Hızlandırma programı çerçevesinde son 3 yılda 150’den fazla girişime eğitim verip 21 girişime yatırım yaparak Amerika’daki 7 haftalık programına gönderdi.

Hem hızlandırma programında eğiten hem yatırım yapan hem de Amerika’da uzun süre girişimcilere destek olan Growth Circuit bu seneye yepyeni anlaşmaları ile bomba gibi başlıyor.

Görselde de gördüğünüz gibi 3 farklı aşamadan oluşan Growth Circuit’ın bu seneki partnerleri Startup Wise Guys ve Draper University.

Startup Wise Guys, Avrupa’nın en deneyimli hızlandırma programı tasarımcıları olarak geçiyor. Bugüne kadar programlarından mezun girişimler 29 Milyon Euro yatırım topladılar ve girişimcileri globale açılma konusunda olağandışı yöntemler kullanarak eğitiyorlar. Bu sene Growth Circuit programına başvuran ve ilk aşamayı geçen girişimcileri eğitecek olan Startup Wise Guys ile girişimciler, Amerika’ya gitmeden önce tüm stratejilerini Avrupa ve Amerika yöntemlerine göre yeniden tasarlayacaklar. İş geliştirme, pazarlama ve satış alanında da tüm eksiklerini gidererek Amerika’ya yollanan girişimciler Amerika’da Draper University ile hem kişisel gelişimlerini tam bir girişimci olarak tamamlayacaklar hem de potansiyel müşteriler, partnerler ve yatırımcılar ile görüşerek Startuplarını yurt dışına taşıyacaklar. Kim bu Draper derseniz eğer Silikon Vadisi’nin en ünlü yatırımcılarından olan Tim Draper bugüne kadar Tesla, SpaceX, Skype, Hotmail gibi startupların yatırımcısı olarak ünlü. Üniversitesinde her sene Growth Circuit girişimcilerini ağırlıyor ve 5 hafta boyunca eğitiyor. Sonrasında da 2 hafta girişimcilerimizi destekleyerek işlerini geliştirmelerine yardım ediyorlar.

Bu programa şimdi başvurun: Son Başvuru 15 Kasım!

Girişimcilik konusunda üst düzey eğitim vermenin yanında, finans, yatırım, hukuk ve şirket prosedürleri konularında da girişimcileri İngiltere, Silikon Vadisi ve Türkiye üçgenindeki danışmanları tarafından eğiten Growth Circuit programına gcaccelerator.co sitesinden sen de bu sene başvur, girişimini hızlıca globalleştirmeye ve scale etmeye başla.

Güncel İçerikler