Yerli girişim Novus, Inveo Ventures liderliğinde 500 bin dolar yatırım aldı

Yapay zekâ ve NLP teknolojileri aracılığıyla kurumsal şirketler için içerik ve analiz çözümleri sunan Novus, Inveo Ventures liderliğinde Startup Wise Guys, Venture Lane ve Aegan Ventures’ın katılımıyla gerçekleşen yatırım turunda 500 bin dolar yatırım aldı. Novus, aldığı yatırımla yapay zekâ alanında öncü çözümler geliştirmeyi sürdürmeyi ve küresel ölçekte genişlemeyi hedefliyor.

Geliştirdiği NLP teknolojileriyle kullanıcılarına saniyeler içerisinde güncel, özgün ve doğrulanmış metinler sunan İstanbul ve Boston merkezli girişim Novus, liderliğini Inveo Ventures‘ın üstlendiği turda; Estonya merkezli Startup Wise Guys, ABD merkezli Venture Lane ve Aegan Ventures‘tan 500 bin dolar yatırım aldı.

Novus, aldığı yatırımla birlikte global açılım stratejilerini güçlendirecek, ekibini büyütecek ve yapay zekâ alanında önemli projeler geliştirecek. 2022 yılının Ağustos ayında MIT Sandbox ve Google for Startups programlarını başarıyla tamamlayarak hibe ve kredi desteği alan sayılı girişimlerden birisi olan Novus, son dönemlerin en önemli sektörlerinden birisi haline gelen yapay zekâ alanında öncü kurumlardan biri olmayı hedefliyor.

Asad: “Yapay zekâ devrimine sıfır noktasında tanık olan bir ekibiz”

Novus Kurucu Ortağı ve CEO’su Rıza Egehan Asad, yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“Tüm dünyanın içinden geçtiği yapay zekâ devrimine sıfır noktasında tanık olmuş bir ekip olarak, sürecin bir parçası olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Geçtiğimiz süreçte 5 farklı kıtadan 30’dan fazla ülkeden kullanıcılar ve şirketler Novus’u kullanarak 300 milyonu aşkın kelime ürettiler, yüz binlerce kez bilgi doğrulaması yaptılar ve on binlerce kez kendilerine özel dil modelleri eğittiler. Novus olarak geliştirdiğimiz teknolojilerin oluşturduğu değer seviyesinden ötürü gururluyuz. Yerli bir girişim olarak attığımız adımlar gelecek dönemler için bizlere daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Yapay zekâ alanındaki bilgi birikimimizle alanın açık kaynak kodlu teknolojilerine katkımızı da en son geliştirdiğimiz ve tescili bize ait olan SEO odaklı dil modelimizle bir kez daha sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Novus olarak ürettiğimiz dil modelleri arasına ilk Türkçe büyük dil modelini eklemeyi çok istiyoruz ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aldığımız yatırımla teknolojimizi ve değerlerimizi geliştirmeye devam ederken; Türkiye’nin ardından Avrupa ve ABD’de bilinirliği yüksek ve yapay zekâ araştırmalarına yön veren bir şirket konumunda olmak istiyoruz.”

Novus Kurucu Ortağı ve CRO’su Vorga Can ise;

“Türkiye’nin en bilinen yapay zekâ şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. ABD’de yaptığımız çalışmalarımızla araştırma ve geliştirme kaslarımız oldukça güçlendi. Aldığımız yatırım ile pazarlama faaliyetlerimizi daha da güçlendirerek, B2B değer yaratma felsefemize uygun, teknolojimizin değerine yakışır bir süreç yürüteceğiz. Bu doğrultuda ilk adımımızı 2023’ün ikinci yarısı itibarıyla Türkiye’de BIST100 seviyesi şirketlere şirket içi (on-prem) yapay zekâ hizmeti vermeye başlayarak attık. Sektördeki rakiplerimizden farklı olarak KVKK ve GVKT’ye uygun şekilde şirket verilerini yapay zekâ modellerimizle buluşturuyoruz. Bankacılık, sigortacılık, imalat ve sağlık gibi sektörlerde büyük markalarla çalışıyoruz. Aylık tekrar eden (MRR) gelirimizdeki yüzde 300’lük artışı da bu sürecin bir yansıması olarak değerlendiriyoruz. Ülkemizin öncü ve lider markalarını yapay zekâ teknolojileriyle buluşturmak bize gurur veriyor. Bu inançla, önce Avrupa devamında ABD’de güçlü bir oyuncu olacağımıza inanıyorum.”

Inveo Ventures Genel Müdürü Haluk Nişli ise;

“Kurulduğumuz ilk günden bu yana belirli bir strateji dahilinde hareket etmeye ve Türkiye startup ekosistemi içerisinde yer alan tüm paydaşlara dokunmaya çalışıyoruz. Novus da bu süreç içerisinde tanıştığımız, özellikle yapay zekâ yatırım trendini yakalayabilmemize olanak tanıyan ve en önemlisi faaliyet gösterdiği sektörde öncü olabilecek bir potansiyeli olduğunu düşündüğümüz girişimlerden bir tanesiydi. Ekibi ve teknolojisiyle Inveo ekosistemine de değer yaratabileceğine inandığımız Novus, portföy girişimlerimizin sadece yerel pazarlarla kalmayıp global pazarlarda da ses getirici etki yaratması arzumuzu gösterebilecek nitelikte bir girişim.”

Güncel İçerikler