Kanser belirtilerini saptayan AI Medical Service, 42.9 milyon dolar yatırım aldı

Tokyo merkezli AI Medical Service, mide kanseri tespitine yardımcı olmak için geliştirdiği yapay zeka tabanlı yazılımıyla bugün B serisi yatırım turunda 42.9 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırımcılar arasında Globis Capital Partners, World Innovation Lab ve Sony Innovation Fund by IGV bulunuyor. Kurucular, elde edilen yatırımın endoskopi boyunca gerçek zamanlı olarak kanser belirtilerinin gözlenebilmesi için klinik çalışmalar, ürün geliştirme ve globalleşme konularında kullanılacaklarını söyledi.

Ağustos 2018’de Incubate Fund‘dan alınan 9 milyon dolarlık yatırımla, şirketin bugüne kadar aldığı yatırım miktarı 57 milyon dolara ulaştı. 2017 yılında kurulan şirketin yazılımı, yemek borusu, mide ve bağırsaklar da dahil olmak üzere sindirim sistemi organlarındaki kanser belirtilerine odaklanmakta ve sağlık çalışanlarının taramalara harcadıkları zamanı azaltmayı amaçlamaktadır. Al Medical Service şuanda ürünlerinin resmi onayı için 80 tıp kurumuyla birlikte işbirliği içerisinde.

AI Medical Service’in CEO’su Dr. Tomohiro Tada, TechCrunch’a dünya pazarında endoskopinin payının her yıl %10 büyüdüğünü ve Japon üreticilerin% 70 pazar payına sahip olduğunu belirtti. Genişleme stratejisi içinse Tada, şirketin öncelikle mide kanseri oranlarının yüksek olduğu Singapur, Tayland ve Endonezya gibi Asya ülkelerine daha sonra ise ABD ve Kanada’ya odaklanacağını sözlerine ekledi.

Araştırmalar endoskopi prosedürleri sırasında lezyonların yaklaşık %15 ila %30’unun kaçırıldığını belirtiyor. AI Medical Service’in hedefi ise tarama sonuçlarının doğruluğunu artırarak mide kanseri tanısının konulmasında geç kalmayı önlemek. Tıbbi görüntüleri analiz etmek için derin öğrenme(deep learning) kullanan ilk ürünü, yakında yasal onaylamadan sonra kullanıma girecek.

Yapay zeka tabanlı endoskopi teknolojisi üzerinde çalışan AI4gi, Olympus ve Shanghai Wision AI gibi başka şirketler de var, ancak Tada AI Medical Service’in özellikle mide kanserinin yapay zekayla tespitine odaklandığı için bu şirketleri rakip olarak görmediğini söylüyor. Ayrıca ai4gi ve Wision AI kolonoskopiler için de bir yazılım geliştiriyor.

Hazırlanan bir bildiride, Globis Capital Partners yöneticisi Satoshi Fukushima, “Yakın gelecekte AI ile işbirliği içinde kanseri teşhis eden doktorların geri dönüşümsüz bir eğilimini öngörüyoruz. Dünyanın önde gelen tıbbi kurumları ve bu alandaki uzmanlar tarafından desteklenen AI Medical Service tarafından geliştirilen yapay zeka tabanlı endoskopi, endoskopistlere ve hastalara küresel olarak yardımcı olma konusunda büyük bir potansiyele sahiptir. ”

Güncel İçerikler