ETKU: Elektrikli scooter ve bisiklet kiralama uygulaması

Hayatımızı kolaylaştırmak ve daha pratik hale getirmek için “mikro mobilite” kavramının yaygınlaşması ve bu alanda kurulan girişimlerin artması bizi heyecanlandırıyor.

Orhan Yılmaz tarafından 2015 yılında İstanbul’da kurulan yerli girişim ETKU, kent içi ulaşımı elektrikli araçlar ve temiz enerjiyle sağlamak misyonuyla yola çıkmış paylaşımlı elektrikli scooter ve bisiklet kiralama girişimdir. Girişim şu anda test faaliyetleri aşamasında ve hem yazılım hem de donanım hakkında test yaparak geri bildirimleri değerlendiriyor. Kiraladığınız araçlar ise Velespit olarak adlandırılmış.

ETKU için yolculuğun başlangıç fiyatı olarak 1 TL ve her dakika için 0,25 TL ödüyorsunuz. Bildiğiniz gibi sizlere geçtiğimiz günlerde paylaştığımız elektrikli paylaşımlı scooter Martı için başlangıç olarak 3 TL ve her dakika için 0,75 TL ödüyorsunuz. ETKU’nun Martı’ya göre fiyat avantajı var.

ETKU’da önce bakiye yüklemelisiniz. Bakiyenin olmadan yolculuğa başlayamıyorsunuz. Minimum yükleme tutarı ise 16 TL olarak belirlenmiş. İlk olarak Martı gibi Kadıköy bölgesinde başlayan uygulamanın ilerleyen dönemlerde artması düşünülüyor. Martı’ya bakacak olursak, şu anda Beşiktaş ve Levent bölgesinde de hizmet veriyor.

Kurucusundan aldığımız bilgiye göre; mobil uygulama üzerinden elektrikli scooter araçların kiralanması alanında faaliyetlerine de başladı. Daha ileride bu araçları çeşitlendirerek devam etmeyi düşünüyorlarmış. ETKU’nun faaliyet alanını Türkiye geneline yaymak istiyorlar. Bu büyüme sürecinde bayilik anlaşmaları da yapmayı planlıyorlar. Global hedefleri arasında ise bu araçların Türkiye’de üretimini yapıp ihraç etmek var. Dolayısıyla bu alanda tecrübesi ve çalışması bulunan kişilerle de işbirliği yapmaya hazır olduklarını söylediler.

Orhan Yılmaz: “Bizim vizyonumuzda bu araçları çeşitlendirmek ve aynı zamanda Türkiye’de üretme hedefimiz var. İstanbul’un içinde bulunduğu trafik sorununu göz önüne alırsak ve çevreci ulaşım adımlarının atılması açısından hızlı büyüyecek ve önem verilmesi gereken bir sektör olduğunu düşünüyorum. Faaliyet olarak söylemek gerekirse rakiplerimize göre çok daha farklı hizmetlerimiz ve fiyat avantajımız olduğunu da söyleyebilirim. ” dedi.

Yakında iOS uygulaması çıkarılması planlanan ETKU’nun Android uygulamasını buradan indirebilirsiniz. Yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler