Paris’te yapılan oylama sonucunda elektrikli scooter kullanımı yasaklanıyor

Ülkemizdeki kullanıcıların sıkıntılı yerlere park etmesi sebebiyle gündemden düşmeyen elektrikli scooter, Paris halkını da olmsuz etilediği için yeni kararlar alındı. Paris genelinde elektrikli scooter'ların kullanılıp kullanılmamasına yönelik referanduma gidildi ve sonuç %89 ile kullanılmamasından yana oldu. 

Ülkemizdeki kullanıcıların sıkıntılı yerlere park etmesi sebebiyle gündemden düşmeyen elektrikli scooter, Paris halkını da olmsuz etilediği için yeni kararlar alındı. Paris genelinde elektrikli scooter’ların kullanılıp kullanılmamasına yönelik referanduma gidildi ve sonuç %89 ile kullanılmamasından yana oldu.

Paris sakinleri, Lime, Tier ve Dott gibi elektronik scooter kiralama şirketlerini olumsuz etkileyecek bir karar aldı. Paris Belediye başkanı Anne Hidalgo’nun referanduma saygı göstereceğine söz vermesinin ardından halk %89 oy oranıyla cihazları şehirde istemediklerini belirtti. Fransa’nın başkenti muhtemelen Barselona’dan sonra cihazları yasaklayan ikinci Avrupa şehri olacak. 

Paris, elektronik scooter şirketlerine katı kurallar getirdi ve yaklaşık 20 olan kiralama şirketlerinin sayısını üçe düşürdü. 2021 yılında meydana gelen ölümlü kaza olayı da dahil olmak üzere birçok kaza meydana geldi. Bu durum, şehri belirlenen bölgelerde 10 km/s (6 MPH) hız sınırı gibi yeni kurallar getirmeye ve özel park yerini kullanmamaya para cezası vermeye itti. Bu katı kurallara rağmen bölge sakinleri, şehrin kaldırımlarına saçılmış tehlikeli operasyon ve cihazlardan şikayet etmeye devam etti.

Hareket, her ne kadar bazıları tarafından memnuniyetle karşılansa da başkan Hidalgo’nun Paris’i daha az kirli ve arabalara bağımlı hale getirme girişimlerine aykırı bir duruş gösteriyor.  2050 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdünün bir parçası olarak şehir, 2030 yılına kadar ICE (içten yanmalı motor) araçları aşamalı olarak kaldırma, 170.000’in üzerinde ağaç dikme, elektrikli araçlar için şarj cihazları kurma ve elektrikli bisikletler dahil e-mobiliteyi teşvik etme sözü verdi. Bu kararın ardından nasıl bir yol izleneceği oldukça merak ediliyor.

Bu durumun bir benzeri başta İstanbul olmak üzere birçok ilimizde yaşanıyor. Kadıköy Belediyesi’nin kurallara uygun olmayarak kaldırımlara ve sıkıntılı yerlere park edilen elektrikli scooter’ları kaldırmasının hemen ardından şirketler park alanları oluştursa da hala sorunlu yerlere park eden birçok kişi bulunuyor. Paris’te gerçekleştirilen para cezası ya da seçim formüllerinin ülkemizde de gerçekleştirilme ihtimali muhtemel görünüyor.

Güncel İçerikler